Full stopp i toppidretten nye 14 dager! – ØIF Arendal

Full stopp i toppidretten nye 14 dager!

Helsedirektoratet har anbefalt full stopp i toppidretten i ytterligere 14 dager og regjeringen har tatt forslaget til følge. Det betyr at håndballen må legge ny terminlistekabal og sannsynligvis må man kutte ned på sluttspillet.

Helsedirektoratets anbefaling, som regjeringen har tatt til følge, er at toppidrettsutøvere kan trene som normalt, men de anbefaler å utsette alt seriespill og treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb.

– Vi har full forståelse for samfunnets behov for å iverksette tiltak for å holde pandemien under kontroll. Men for oss ville det vært bedre om man rett og slett stengte ned for en lengre periode, det sier daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Og det er de økonomiske utfordringene han bekymrer seg for.

– Vi vet ikke hva krisepakke 4 kommer til å inneholde eller hvor lenge den vil vare. Vi vet at disse utsettelsene i seriespill fra uke til uke, fratar oss muligheter til å bruke de verktøy som sørget for at regnskapsåret 2020 kom ned på beina. I sum betyr det at vi pr. d.d. ikke vet hvordan vi skal klare å komme økonomisk i mål med 2021. I 2020 mistet vi ikke mindre enn 49% av alle budsjetterte inntekter. Det er ingenting som sier at det ikke kan komme til å bli like tøft i 2021. Og skjer det kommer vi til å få alvorlige utfordringer. Ja, for ikke å si problemer.

Heldigvis har ØIF Arendal jobbet seg opp en god økonomi. Nå jobber idrettslederne hardt for ikke å forvitre alt dette i løpet av 2021.