Nå lover vi et av Norges beste lydanlegg i Sparebanken Sør Amfi! – ØIF Arendal

Nå lover vi et av Norges beste lydanlegg i Sparebanken Sør Amfi!

Lyden i Sparebanken Sør Amfi har i dag blitt oppgradert, for med nye konfigurerte høyttalere på plass i taket så skal stemningen i hallen taes til nye høyder når publikum engang vender tilbake!

Bakgrunn: Husker du at denne mann klaget på stemningen i Sør Amfi?
Per Carsten lover det råeste lydanlegget brukt i norsk håndball!

Lydanlegget i Sparebanken Sør Amfi ble oppgradert like før juleprogrammet sto for tur i desember. Allikevel har ikke lyden vært helt slik som ønskelig når ØIF Arendal har spilt sine hjemmekamper i julestria.

For i desember måned så var tilbakemeldingene klare: Lyden var ikke blitt bedre, men dårligere.

Det var også delvis tilfellet. For først og fremst så var det nye lydanlegget ikke «lyttet til» i noen spesiell grad, det var montert og koblet uten at hallen var klar for kamp. Lyden traff altså feil i henhold til publikum, speaker og spillere. I tillegg så var konfigurasjonen av høyttalerne langt i fra slik som det skal være. Det skal derimot være i orden nå etter at arrangement ansvarlig Per Carsten og lydekspertene har vært på befaring i hallen mandag ettermiddag.

Per Carsten forklarer hva ØIF Arendal ønsker å gjøre med de oppgraderte høyttalerne. Foto: ØIF Arendal

– Dette lydanlegget kan spille fantastisk godt, det er helt klart det beste i Norge dersom vi får konfigurert og tilpasset det riktig, sier Per Carsten.

Han peker mot kortsidene og forteller at det er her tilbakemeldingene om dårlig speakerlyd og annet har vært størst. Nå lover han at det skal være i orden.

– Ja, lyden skal være bedre over hele hallen nå – både for musikk og for speaker. Jeg vil faktisk si at det er like så krystallklart nå som i Trondheim Spektrum.

Her ser en riggen. På andre siden av kuben finner en et identisk rigg. Foto: ØIF Arendal

Lydanlegget er av en spesiell sort som gjør at en kan koble til flere og flere høyttalere dersom en føler for å oppgradere lydparken. Det er positivt i henhold til planene om en utbygging av Sparebanken Sør Amfi. Men det er også viktig at lyden fungerer optimalt før den tid. Det har ØIF Arendal spillerne også var klare på tidligere.

Ekspertene testet både musikk og stemme på dagens befaring. Foto: ØIF Arendal

Etter ekspert hjelp så skal lydanlegget nå innfri samtlige krav fra både spillere, tilskuere og klubbens fremtidsplaner. Etter hvert så er også tanken om at lydanlegget skal bygges på i ytterligere grad og bli enda bedre (selv om det ikke per i dag er nødvendig). Slik at vi kontinuerlig kan forbedre oss mot målet om å alltid ha det beste arrangementet i Norge, og igjen bli #LittBedreForHverGangViMøtes