– Når Trygve ringer etter bortekampene, da bare renner tårene! – ØIF Arendal

– Når Trygve ringer etter bortekampene, da bare renner tårene!

Gunnar Jensen, eller bare Gunnar GT på folkemunne, er kanskje ØIF Arendals største fan. På hjemmekampene er han skiltsjef. Men bortekampene får han ikke lengre sett, så da må klubbens oppmann Trygve Røisland ringe straks kampen er over. Det er en telefon rett inn i supersupporterens uforbeholdne følelser for klubben i hans hjerte, skal vi tro både Gunnar og Trygve!

ØIF Arendal har en fantastisk posisjon i håndballbyen Arendal. Og håndball-engasjementet i Sørlandets flotteste perle er upåklagelig. Noe ikke minst de like fantastiske publikumstallene (før koronaepidimien…) forteller sitt tydelige språk om. Eller tall da.

Allikevel er det slik at for noen betyr håndballen langt mer enn for andre. En av disse er Gunnar Jensen. Eller Gunnar GT som de aller fleste kjenner han som. Mens de fleste av klubbens publikummere starter forberedelser til hjemmekamper en time eller to før kampene. Er det helt andre ritualer som Gunnar skal igjennom.

– Det starter når jeg ser annonsen i Agderposten. Da gjør jeg klar det jeg skal ha på meg til kamp, forklarer skiltsjefen selv. Vi snakker selvsagt om annonsen som står i avisen et par dager før kampdagen!

Gunnar GT gjør super jobb i Sparebanken Sør Amfi

Om du tror at det bare er ett antrekk, så tar du feil.

– Jeg har med meg det jeg skal ha på meg når jeg setter opp skiltstøttene. For det er jobben min. Og etterpå tar jeg på meg det jeg skal ha på når jeg er supporter. Da føler jeg at jeg blir litt viktig.

– Jeg er veldig stolt av klubben og av gutta. Og jeg tror også at gutta er stolt av det jeg gjør for dem, kommer det kjapt. Og selvsagt er de det!

Men bortekamper er han ikke på altfor mange av. Før kunne han se dem på TV, men nå dukker de ikke så ofte opp etter at Agderposten mistet rettighetene. Derfor har han og Trygve Røisland, klubbens oppmann med så stort hjerte, gjort en egen avtale. Trygve ringer til Gunnar GT etter kampen enten fra garderoben eller fra spillerbussen.

Akkurat den telefonsamtalen er en reise inn i Gunnar GTs innerste følelser for ØIF Arendal. For hør bare her hva Gunnar selv har å fortelle:

– Altså når Trygve ringer og vi har vunnet. Da bare jubler jeg høyt. Og jeg blir temmelig glad. Da bare kommer tårene!

Skiltsjef Gunnar GT

Og det kan godeste Trygve bekrefte.

– Vi har en prat med Gunnar på høytaler og det er et av høydepunktene når vi vinner bortekamper. Han jubler og gråter gledestårer hver gang. Vi blir skikkelig rørt, forklarer oppmann.

Så er det bare å håpe at det blir to skikkelig gode telefonsamtaler til før det er juleferie. En når ØIF Arendal reiser til Oslo for å møte Haslum førstkommende søndag. Og en annen etter bortekampen mot Elverum påfølgende tirsdag!