Per Carsten lover det råeste lydanlegget brukt i norsk håndball! – ØIF Arendal

Per Carsten lover det råeste lydanlegget brukt i norsk håndball!

Styret har hørt på spillerne, på Hein Barthold og på Per Carsten! På søndag blir nytt lydanlegg testet ut i Sparebanken Sør Amfi. Det råeste lydanlegget noen gang brukt i norsk håndball, skal vi tro arrangementssjefen selv!

Opp i gjennom de siste sesonger har det vært mange klager på lydanlegget i Sparebanken Sør Amfi. Nå kan det se ut som om den tiden er over. Førstkommende søndag, når Sandefjord Håndball kommer på besøk, skal klubben teste ut en helt ny løsning. En skikkelig «grom» løsning!

LES OGSÅ: – Husker du denne mann klaget på lyden i Sparebanken Sør Amfi?

Arrangementsansvarlig i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, har ønsket seg at noe skulle skje med lyden. Og da også spillerne mistet tålmodigheten, ble saken fremmet i styret. Der var det bare «godlyd» å høre.

Og når også Arendal Eiendom KF har gitt sitt klarsignal, gjør leverandører og teknisk personell alt de kan for å få anlegget opp til Sandefjordskampen.

– ØIF Arendal kommer til å montere det råeste lydanlegget noen gang brukt i norsk klubbhåndball, skryter Per Carsten begeistret.

Det er LX Lyd som skal stå for monteringen.

BAKGRUNN: – ØIF Arendal taper på stemningen i Sør Amfi

– Dette er en løsning som kaster lyd også ned på spilleflaten. Man kommer til å kjenne vibrasjonene fra de lave tonene i mellomgulvet. Og det vil uten tvil være kapasitet i løsningen til å gå både spillere, dommere og publikum «bakoversveis«, ler han.

Dette høres ikke gratis ut? Hvordan er dette i disse koronatider?

– Gratis nei! Dette er et anlegg til ca. 3,5 millioner. Men vi har vært så heldig å få det brukt, nesten ubrukt. Det har stått i Kristiansand noen år og vært svært lite i bruk. Så vi har fått en pris langt, langt under det. Og det beste av alt. Det kommer til å være et anlegg fullt dimensjonert for et utvidet Sparebanken Sør Amfi. Så til syvende og sist er det millioner å spare, gitt at det blir en hall slik som vi ønsker.

De 102 tilskuerne som kommer på søndagens kamp mot Sandefjord Håndball vil være de første som får høre anlegget «live». Og kanskje kan det bli stemningsrekord selv med svært begrenset tilskuerkapasitet…

– Vi setter det opp på prøve til søndag og hjemmekampen mot Bækkelaget. Dersom alle er like fornøyd som vi tror man blir, kommer anlegget til å bli permanent, lover Per Carsten høylytt!

– Vi lever etter uttrykket, #LittBedreHverGangViMøtes. Det er i alle fall sikkert, avslutter han.