Norsk Topphåndball: – ØIF Arendal «taper» på stemningen i Sør Amfi! – ØIF Arendal

Norsk Topphåndball: – ØIF Arendal «taper» på stemningen i Sør Amfi!

Det er litt av en brannfakkel han kaster ut, daglig leder i Norsk Topphåndball (NTH), Hein Barthold. Og det bare to dager før returoppgjøret i sluttpillsfinalen. Spillerne i Eliteserien har nok engang kåret Elverum til årets arrangør. Og Hein vet hvorfor. - Stemningen i Terningen Arena gjør at Elverum har den beste hjemmebanen i norsk herrehåndball.

Elverum ble kåret til årets arrangør 2017/2018. En litt betuttede gjeng i ØIF Arendal hadde håpet at det var sørlendingene som skulle klare å ta hjem den gjeve tittelen. Men han byr på litt trøst også.

ØIF Arendal og Elverum er de klubbene som får klart flest stemmer. Elverum «stikker av» med tittelen og det skyldes nok at de klarer å mobilisere bedre stemning rundt kampene i Terningen enn dere klarer i Sør Amfi, mener Hein Barthold.

Og han kjøper ikke at «sindige sørlendinger» er forklaringen.

– De er nok ikke mer «sindige» på Sørlandet enn der er på Hedmarken. Her har ØIF Arendal en jobb å gjøre om Elverum skal utfordres på kommende sesongers tittel som årets arrangør.

Norsk Topphåndballs daglige leder har mye godt å si om alt som gjøres rundt kampene i Sparebanken Sør Amfi.

– Med fremdyrking av klubbens DNA i form av røde og sorte klubbfarger, temaer på kamper og mange flotte markedstiltak imponerer ØIF Arendal. Det er flott å se hvilken utvikling klubben er inne i. Og slikt arbeid bejubles av oss i Norsk Topphåndball. 

Stemningen på kampene er god, men ikke på høyde med vinneren.

– På Elverum er de rett og slett bedre til å skape stemning. Lydnivået er over hva altfor sindige sørlendinger klarer å mobilisere. Og skal ØIF Arendal klare å utfordre Elverum i kåringen er det her det må mobiliseres. Det er spillerne i eliteserien som står for kåringen. Så det er deres opplevelser som avgjør hvem som kåres.

Dog mener ikke Barthold at alt er perfekt selv på Elverum.

– Jeg liker sang og jubel. Gjerne trommer, men absolutt ikke de ekstreme kompressor tutene. Til tider kan disse nesten «drepe» all den gode stemningen. De beste opplevelsene rundt i idrettsverden opplever man der hvor det synges, klappes og heies mye.

– Det er viktig at det kommer klart frem at ØIF Arendal absolutt er en fantastisk arena med god stemning. Kanskje den neste beste i herrehåndballen. Men opp mot Elverum når dere ikke ennå.

Dermed er utfordringen servert til fredagens kamp! Det er tid for å vise hva sørlendinger virkelig kan få til.