Husker du at denne mann klaget på stemningen i Sør Amfi? – ØIF Arendal

Husker du at denne mann klaget på stemningen i Sør Amfi?

På spørsmål fra ØIF Arendal om hva som skal til for å bli best i Norge og Norden er tilbakemeldingen fra Norsk Topphåndball daglig leder klar. Lyden er for dårlig. «Trøkket» i Sparebanken Sør Amfi holder ikke mål mot de beste arenaene! Nå får han støtte av spillerne også!

Og om du var av den formening at Hein Barthold var den eneste som var kritisk til «lyden» i Sparebanken Sør Amfi, ta tar du feil. Også ØIF Arendals arrangementsjef Per Carsten Michelsen har «uffet» seg over utfordringene med dagens lydanlegg i Norges flotteste klubbhåndball-arena.

Og nå har flere «kastet» seg på kritikken.

ØIF Arendals spillere er så «fortvilt» at de løftet saken via administrasjon og helt til styret i klubben. Deres utfordring er imidlertid noe annen enn Per Carsten og Hein Bartholds utgangspunkt.

– Mens vi merker at lyden fordeler seg svært ulikt mellom de ulike tribuneseksjoner og kan være aldeles for høy på et område og blir «grøtete» i en annen del, er mangel på lyd det store problemet nede på banen hos spillere, forklarer Per Carsten.

Spillerne sliter med i det hele tatt å få meg seg musikken som spilles når de varmer opp. Det er ingen høytalere som «peker» den veien – ned mot banen. Og dermed blir det ikke helt det stemningsbilde som gutta på gulvet ønsker heller. Det er jo spesielt viktig når de skal bygge opp kampmoralen inn mot kampstart.

Publikum har også kommet med stadige tilbakemeldinger på lydkvaliteten. Så nå setter Per Carsten sin lit til at administrasjon får rammer av styret til å løse lydutfordringene.

– Lyd er jo ekstra viktig nå i koronatider. Og det å bygge opp stemning er ikke minst viktig. Vi er i ferd med å gjøre Sparebanken Sør Amfi om til et «fort». Men vi mangler en skikkelig lydbilde, forklarer han.

ØIF Arendals daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, har kanskje gode nyheter til både Hein Barthold og spillerne.

– Vi jobber med konkrete løsninger. Og kanskje en test allerede på søndags kamp mot Sandefjord i Sparebanken Sør Amfi. Klubbens styre har allerede innvilget oss de verktøy vi trenger for å få løsninger på plass. Nå er vi avhengig av at marginene går vår vei. Og at de løsningene vi tenker på vil fungere i praksis.

Hverken Per Carsten eller Bjørn-Gunnar tør fortelle fullt ut hva planene er. I alle fall ikke helt ennå. Men de lover at i løpet av kort tid, vil det komme avklaringer som er utrolig spennende for alle som ønsker seg et bedre lydbilde i Sparebanken Sør Amfi!

– Vi er kommet over en unik mulighet. Nå er vi bare spent på om det fungerer i praksis, avslutter Per Carsten, stadig litt hemmelighetsfull.

PS: Vi blader bevist sammen «stemningen» og «lyden» til en greie i denne saken. Sånn er det ikke alltid!