Den ene kan lage trøbbel for den andre… – ØIF Arendal

Den ene kan lage trøbbel for den andre…

Når ØIF Arendal besøker bunkersen og Halden så er det ikke bare sluttresultatet som er viktig, for det vil nok også være en kamp om å komme seirende ut av oppgjørets toppscorer duell!

I søndagen kamp er det nemlig to spillere som er inne på topp 5 over ligaens mest scorende spillere. Fra ØIF Arendal er det han, som vi har nevnt så mange ganger før, Sondre Paulsen som er innehaver av femte plassen for toppscorer tittelen. På Halden har du Toke Bjelke Schrøder som ligger helt i toppen, kun slått av Bækkelagets Emil Midtbø Sundal (som for øvrig nylig signerte ny kontrakt med Oslo klubben).

For i en kamp flesteparten utelukke kikker mot måltavlen, så kan det tenkes at spillerne kanskje også føler med på en annen oversikt. Misforstå oss rett, det er naturligvis viktigst for gutta å ta 2 poeng, men en skal ikke kimse av en liten internkamp i kampen om å bli oppgjørets toppscorer.

For slik ligaen er nå, når det ikke er noe spesiell stor forskjell om en spiller hjemme eller borte (med tanke på Covid-19 som setter en stopper for å fylle tribunene og som sørger for at «hjemme fordelen» forsvinner) så er det viktigere enn noen gang å sette sjansene sine. Alle lag kan slå alle, og det er årets liga et typisk eksempel på. Det har ved flere anledninger blitt sagt at det er den jevneste sesongen på lenge, og det kan en også se av å se på tabellen. Dermed kan en trygt si at kampen om å bli oppgjørets toppscorer er viktig.

LES OGSÅ: Møter laget med flest spillere på månedens lag!

For om vi tar en titt på topp 5 av ligaens toppscorere (tabell følger) så ser en at dette er to gutter som scorer mye mål, men i tillegg til å score mye mål så er de også hvert sitt lags straffeskyttere.

NrNavnLagKamperTotaltMål7-mSnitt
1Sundal, Emil MidtbøBækkelaget Håndball Elite128966237,4
2Schrøder, Toke BjelkeHalden Topphåndball117045256,4
3Brevik, Stian AndreHaslum HK137056145,4
4Hallgren, Benjamin HakonHaslum HK13656415,0
5Paulsen, SondreØIF Arendal Elite116242205,6

Schrøder har så langt truffet på 25 sine straffer, mens Paulsen følger like bak med 20. Så kan det kanskje tenkes at en også vil se en internkamp om å bli kampens store straffeskytter? Det kan gjøre til syvende og sist gjøre store utslag på toppscorer listen. For som en ser så er topp 5 nok så tett, og begge spillere kan oppnå konkurransefordel på hverandre dersom en har en av gutta har en dårlig dag og den andre har en god en. Enda viktigere er faktumet om at laget som scorer flest mål vinner, og 2 poeng er noe begge lag sulter etter.

Så her er kampens tips å følge med på disse to toppscorene, for dersom en gjør det, så vil en kanskje få oppleve en kamp i kampen…

LES OGSÅ: Han har en kamp mot klokken for å bli klar til søndagens kamp!