Kamprapport: FyllingenBergen – ØIF Arendal – ØIF Arendal
ØIF Arendal - Fyllingen 33-27 09.02.2020.

Kamprapport: FyllingenBergen – ØIF Arendal

Slik var kampen mellom FyllingenBergen og ØIF Arendal i Framohallen.

ØIF Arendal startet i en 5-1 formasjon når FyllingenBergen kom fremover i første angrep. Det ender raskt i en teknisk feil for hjemmelaget som ØIF Arendal ikke klarer å utnytte ordentlig.

Etter 2. minutter kommer kampens første mål en herlig scoring av Eirik Heia Pedersen. Like etter pådrar han seg også et gult kort, litt uklart hva som egentlig skjedde i den situasjonen.

Kampen er preget av en veldig rotete start og etter 8 minutter får Lars Jakobsen kampens første 2 minutter. Våre gutter går over til å spille 6 mot 6 i angrep med åpent mål.

Fyllingen får tidlig en liten luke på et par mål foran i Framohallen, etter at ØIF Arendal roter litt i angrepsspillet og skyter en del utenfor mål. I det 16 minutt sto det 9-5 til hjemmelaget.

Like rundt det 16 minutt så belønnes Lars Jakobsen med en ny 2 minutters. Hans 2. så langt i kampen.

Marinko Kurtovic legger inn det første timeout kortet etter 17 minutter. Belønningen kommer raskt når Hermann Vildalen legger en herlig ball over til Hermann Gjekstad. Det blir skåring, men dessverre så skyter FyllingenBergen godt i dag. De traff på så og si alt så langt.

ØIF Arendal får heldigvis to raske, Gjekstad sin tredje og Vildalen med en limt oppe i krysset fra 10 og en halv meter. Fantastiske skåringer fra våre gutter, noe som gjør at ved 20 minutt spilt så ligger gutta bak med kun et mål, 10-9.

I det 22 minutt er luken tettet. På tavlen står det 11-11 og FyllingenBergen tar timeout.

Lagene følger hverandre tett til pause. En kamp som startet veldig rotete med få mål for begge lag har utspilt seg til å bli det motsatte. På tavlen står det nemlig 16-16 til pausen!

6 minutter inn i 2. omgang er ØIF Arendal endelig i ledelsen. Olaf rusher inn et mål mens han får en dytt på 10meteren. Det ble belønnet med 2 minutters til FyllingenBergen. Det skulle gutta våre utnytte for nå lager ØIF Arendal et par raske kasser og får en luke på 3 mål. I det 9. minutt i 2. omgang sto det 18-21 til Arendalittene.

I det 11. minutt i 2. omgang så skjer det en merkelig situasjon i kampen. For Eirik Heia Pedersen får en svært så billig 2 minutters, og det samme gjør Hermann Vildalen like etter uten at noen av lagene forstår hvorfor. Gutta våre er på dette tidspunkt nå 2 mann mindre.

Heldigvis er ØIF Arendal gjengen rutinerte. Vi bruker godt med tid i angrepet og minimerer skaden. FyllingenBergen scorer 1 mål mens våre gutter er ute, men like etter at Eirik Heia Pedersen kommer tilbake så svarte ØIF Arendal. Gutta kjørte på videre og ledet 20-24 midtveis i 2. omgang.

ØIF Arendal fortsatte å kruse videre. Energien er på topp og vi får kontret inn flere gode mål. Ved 17 minutter spilt står det 21-26 til ØIF Arendal. Kampens største ledelse.

Like etter får linjespiller Laurits Rannekleiv sin første 2 minutters og nå skjer det mye fra dommerteamet. For like etter blir Hermann Vildalen også utvist (igjen) og i samme slengen så ble det delt ut et gult kort til ØIF Arendal benken. Situasjonen var for så vidt grei. FyllingenBergen takker og bukker for muligheten og går fra å ligge under med 5 til 1…

Nå tenker du nok «Her må jo Marinko ta en timeout». Det prøver han også på, men det var ikke dommerteamet helt enig i. Det blir et stop i spillet som ingen helt forstår. Men etter et par sekunder så er spillet i gang igjen, uten at det blir timeout til de røde og sorte.

FyllingenBergen skyter ballen rett i krysset like etter, og utligningen er et faktum. 26-26 og timeouten fra Marinko går endelig gjennom!

Marinkos tordentale går sånn cirka slik «Vi må tenke på oss selv og ikke på hva dommeren sier».

ØIF Arendal skyter fart og får inn et par mål. De påløpende minuttene så skårer vi både 1 og 2 ganger. Vi får en liten luke til 26-28. Men det hjelper lite for FyllingenBergen følger med. De får også skåret 2, og det er igjen likt. Med to minutter igjen så står det 28-28.

FyllingenBergen kommer i angrep med et halvannet minutt tilbake, den ballen kryper praktisktalt over linjen til en gul og blå ledelse, 29-28.

Det kriges i siste ØIF Arendal angrep. Ballen kommer inn på linjen og Laurits får avsluttet, dessverre bom. Men ballen går ut til kast for våre gutter. Vi bygger opp på nytt og Hermann Vildalen fyrer av fra 9 meter. Den går rett i nettet og det står igjen likt, 29-29.

På 15 sekunder igjen så kommer bergenserne i angrep og i siste sekund så setter de ballen i vinkelen og det (dessverre for oss) eksploderer det i Bergen. FyllingenBergen vinner 30-29 over ØIF Arendal i Framohallen.