Klubbene ønsker storsatsning på NM og Final4! – ØIF Arendal

Klubbene ønsker storsatsning på NM og Final4!

I dag møttes toppklubbene og Norges Håndballforbund for å diskutere fremtidens Norgesmesterskap i håndball. Resultatet er at det skal føres samtaler om en storsatsning og mulig Final4 for både herrer- og dameklubber.

– Kjempespennende, dette kan gi hele Norgesmesterskapet en fantastisk løft. Måler er å lage en håndballfest for spillere, publikum, sponsorer og hele håndballfamilien. Samtidig som man forsøker å lage et konsept som skaper langt bedre økonomi enn dagens modell, forteller ØIF Arendals daglige leder.

Elverum, ØIF Arendal, Vipers og Storhamar skal representere klubbene og sammen med Norges Håndballforbunds kommersielle krefter, skal de jobbe frem mulige måter å skape et nytt moderne Norgesmesterskap.

De foreløpige innspillene til hva som kan komme er et Final4 for både herre- og dameklubbene. At Oslo Spektrum kanskje ikke skal være den fremtidige arenaen. Det ønskes å lage rammer som gjør at NM-finalene kan bli et «mini» Final4 ala hva man arrangerer i Champions League. Med håndballkamper og ikke minst med underholdning rundt arrangementet, herunder egen fanZone med servering, lek og moro.

Dameklubbene har vært pådrivere for at fremtidens NM skal flyttes ut av romjulen. Mulighetsrommet innenfor GTP (General Termin Plan) for å se på alternativer til dette er også innenfor mandatet til gruppen. Siste helgen i februar har allerede blitt lansert som en mulig spilledato for 2021.

DNB Arena i Stavanger i kombinasjon med Stavanger Idretthall, Trondheim Spektrum, OL Amfi på Hamar, Haakonshall på Lillehammer, Jordal i Oslo, Arena Larvik har vært arenaer som gruppen allerede har på radaren.

Det eneste som virker klart fra klubbene er at Oslo Spektrum rett og slett blir for dyr for fremtidens NM-arrangement.