Kolstad-treneren: – Vi er bedre nå enn vi var i fjor høst! – ØIF Arendal

Kolstad-treneren: – Vi er bedre nå enn vi var i fjor høst!

Kolstad tronet på tabelltopp etter høstkampene forrige sesong. Allikevel mener trener Stian Gomo at trønderne er bedre i år, enn de var i fjor.

– Vi ligger der vi skal ligge tatt i betraktning av de lagene vi har møtt i høst. At vi får ett poeng i hjemmekampen mot Elverum er vi veldig fornøyd med og i sum tror jeg vi er bedre i år enn vi var i fjor.

Kolstad har en flott høstsesong så langt. I seriespill har de slått FyllingenBergen (B) med 29-22, spilt uavgjort mot Elverum (H) 30-30, slått Nærbø (H) 23-22, knust St. Hallvard (B) 38-26 og knust Follo (H) 34-23.

Kolstad og ØIF Arendal har med andre ord hatt vidt forskjellig innganger til det som kunne vært et topp-oppgjør onsdag. Hva tenker du om den inngangen?

– Jeg tror ikke det kommer til å spille så stor rolle i onsdagens kamp. Selv om vi bare har hatt en seier i Sparebanken Sør Amfi, har det alltid vært jevne og tette oppgjør. Kamper med stor nerve, intensitet og hvor langene virkelig har sloss for poengene.

Og favorittstemplet skyver han velvillig over på hjemmelaget.

– All erfaring og historikk tilsier at Arendal fortsatt vil være favoritt i slike kamper, selv med den innledning som laget har hatt i årets sesong.

Hva tenker du om ØIF Arendals sesong så langt?

– Det er tydelig at det har vært endel skader i laget og at prestasjonene har lidd av det. Spesielt at Kristijan Jurisic har vært ute har gjort at målvaktskabalen er blitt vanskeligere. Det blir veldig mye ansvar på en veldig ung målvakt i Andrè. Dessuten tror jeg at det at Laurits (Rannekleiv, red.anm) er ute har vært undervurdert av mange. Jeg synes han har hatt stor innvirkning på laget og vært en veldig viktig bidragsyter siste to sesongene.

Det har vært kommentert av håndballeksperter at ØIF Arendals muligheter til gullmedalje ryker om det blir tap i onsdagens kamp, hva tenker du om en slik påstand?

– Jeg er helt sikker på at ØIF Arendal kommer til å være et topplag når seriespillet nærmer seg slutten og det strammer seg til med sluttspillet. Både Elverum, Drammen, Runar og Kolstad kommer til å avgi poeng og det kommer til å bli spennende helt inn.

Og hvordan er nervene like før avreise til Sørlandet?

– Vi gleder oss til å spille i Sparebanken Sør Amfi. Det er en fantastisk arena med flotte rammer, på samme måte som vi har her i Trondheim. Det er kjempegøy å se at ØIF Arendal investerer i sitt arrangement og rammene rundt kamper og på denne måten bygger norsk herrehåndball. Vi trenger at alle klubbene tenker slik. Det er fremdeles eliteseriearenaer som er altfor langt unna de prestasjonene som Elverum, Kolstad og Arendal leverer rundt kampene.