Jesper Munk: – Det kommer til å bli et skikkelig basketak! – ØIF Arendal
Foto: May Elin Aunli/Jan Espen Thorvildsen

Jesper Munk: – Det kommer til å bli et skikkelig basketak!

ØIF Arendals danske strekspiller, Jesper Munk, er svært tydelig på at laget har lagt den dårlige innledningen på sesongen bak seg. – Der vi ventet at en av lagkameratene «fikser problemet» i innledningen på sesongen, står vi opp alle mann og tar ansvar nå, forklarer han.

Men selv om Jesper liker oppskriften laget jobber etter nå, tror han ikke det blir lett på onsdag.

– Kolstad er en godt håndball-lag. Det kommer til å bli et skikkelig basketak i Sparebanken Sør Amfi og publikum kommer til å oppleve to lag som begge har lyst på to poeng, forklarer han.

At ØIF Arendal har brukt både E-cup-kampene og kampen mot Halden til å rette opp feilene som førte til en kjedelig inngang på årets sesong er han heller ikke i tvil om. Og han tror han vet endel om hva som var problemet.

– Når ting ikke gikk som vi hadde planlagt, så var det som om vi ventet at en av de andre skulle ta ansvar og fikse problemene. Og når alle tenker det samme, blir det rett og slett ikke god nok. Europacup-kampene ga oss et pusterom som vi virkelig trengte.

Og nå mener han at det meste ser annerledes ut.

– Nå skjønner vi godt at det er «meg» det kommer an på. At alle må gjøre sin del av jobben. Ta ansvar i hver situasjon, hver takling og hvert skudd. Både på trening og i kamp.

Etter tre seire på rad tror Jesper at selvtilliten er god i laget.

– Nå skal vi forsøke å «ri den bølgen» vi er inne i. Det har løsnet med godt forsvarsspill og godt målvaktspill. Spesielt har Andrè (Bergsholm Kristensen) vært sinnsykt god. Og når forsvar og målvakt jobber så bra sammen som vi har gjort i det siste, blir det enklere å vinne håndballkamper.

Han har stor respekt for onsdagens motstander Kolstad.

– Vi har hatt mange klassiske oppgjør mot Kolstad. Det er fantastisk morsomme oppgjør med «trøkk» og stor nerve. De har noen skyttere som skyter som «cowboys» og når de treffer er Kolstad gode. De har også gode målvakter og vi skal være godt konsentrert i alle avslutninger for å score.

Hva tenker du om kampens betydning for ØIF Arendal, tatt i betraktning den situasjon vi har satt oss i innledningsvis på sesongen?

– Jeg har lest at det er mange meninger. At Bent Svele mener gullsjansene ryker med tap og så videre. Selvsagt ligger det noen ytre rammer. Allikevel er vi nødt til å fokusere på prestasjon. De enkelte arbeidsoppgaver og slippe å ha fokus på kampens betydning. Det ligger der, men er ikke noe vi kan bruke krefter på.

– Dessuten er det slik at sesongen er lang. Alle lagene vil «feile» i løpet av sesongen. Det er selvsagt dumt at vi har brukt så stor del av vår «feilkvote» på de første kampene, men jeg tror ikke seriegullet avgjøres før jul. Og jeg tror ikke det er lurt å avskrive ØIF Arendal, uansett utfall av Kolstad kampen.