Drømmeforsvar sikret overtak i semifinalen – knuste Kolstad – ØIF Arendal

Drømmeforsvar sikret overtak i semifinalen – knuste Kolstad

ØIF Arendal viste Kolstad hvem som er sjefene. En knusende forsvarskamp - godt akkompagnert av målvaktene - sørget for overtak i semifinaleserien.

Et forsvar forsterket med en spillesugen Kenny Ekman, to målvakter bakerst som begge hadde dagen, da kan det ikke gå galt. Både Kristijan Jurisic og André Bergsholm Kristensen sto som en vegg til tider og bidra sammen med et potte tett forsvar til at det ble 23-14-seier over Kolstad – under halvparten av målene trønderne klarte å sette for en uke siden.

ØIF leder nå 2-1 i kamper i best av fem og kan avgjøre det hele til søndag, da laget tar turen til Trondheim.

– Dette her var helt sinnssykt, konkluderer Jurisic.

– Jeg har ikke sett så bra forsvar noen gang. I første slipper vi inn åtte og er enormt bra. I den andre …., utbryter Kristijan og finner ikke ord for hvordan han skal beskriver det som skjedde i Sør Amfi denne helt spesiell 1. maikvelden.

At ØIF vant, det er ikke noen bombe, men måten det skjedde på var utrolig spesiell.

– Alt går vår vei og som vi ønsker det. Da er det lett å stå bak. Jeg tror aldri jeg har stått bak et så godt forsvar noen gang. Det var helt fantastisk. 14 baklengs har jeg ikke sett på lenge, det er noe som hører fortiden til, da spillet ikke gikk så fort, oppsummerer ØIF-målvakten.

Han sier at han tror reisen, som ble litt forandret på grunn av flystreiken i SAS, muligens påvirket Kolstad-spillerne.

– Vi hadde ventet samme kamp som i Trondheim, men reisen satt kanskje i kroppen på dem. Mulig de også var fulle av respekt for at Kenny var tilbake, påpeker han.

Sondre Paulsen var strålende fornøyd etter kampen.

Seieren betyr ikke bare overtak i antall kamper, men også på andre måter for ØIF.

– Det her var veldig godt å få til. Vi vet vi skal tilbake hit og ha en ny hjemmekamp. Nå blir det enten en femte semifinale, eller finale på hjemmebane som neste kamp. Det er en trygghet for oss å ha med oss når vi reiser til Trondheim, forklarer han.

– Har dere spilt bedre defensivt noen gang?

– Nei, det tror jeg ikke. Så bra defensivt som i dag tror jeg aldri vi har vært før. Det ble mye bom fremover, men alt i alt var dette solid, slår han fast.

William Fiala Gjermundnes fikk tillit og takket for den med storspill.

Han var mer enn tilfreds med det som skjedde. Han noterte seg også for tre scoringer.

– Knallgøy å være med på dette. Vi spiller veldig bra som lag. Kanskje kunne vi fått mer ut av ankomstspillet, men bakover er vi altså vanvittig solide, smiler 18-åringen.

SLIK VAR KAMPEN:

Med Kenny Ekman tilbake i forsvar, var det et mer tent ØIF-lag som kom på banen denne gangen.

Det ble på langt nær en målrik innledning av kampen. ØIF ledet 2-1 etter fem minutter, mens det etter ti minutter var 4-2.

ØIF hadde flere muligheter til å dra ifra, men fremover var en del feil også denne gangen. Feilene gjorde at ØIFs ledelse aldri ble på mer enn to mål. Flere ganger bød mulighetene seg, men ballen ble kastet vekk i de avgjørende øyeblikkene.

Men bakover satt det bedre. Kolstad hadde også sine muligheter, men rotet det til for seg også de.

Da 15 minutter var spilt, var det 5-4 til ØIF, mens det to minutter senere – da ØIF tok kampens første time out – sto 5-5.

Marinko Kurtovic valgte å bruke William Fiala Gjermundnes mye og han gjorde sakene sine absolutt bra. Kristiansanderen fylte 18 år nylig.

Kolstad gikk opp i ledelsen etter 18.50, da ØIF hadde misset to ganger på rad på gode muligheter. Det var første gang siden kampens første scoring av gjestene var foran. Bakerst hos Kolstad hadde nemlig Lars Eggen Rismark begynt å få taket på avslutningene til ØIF.

William Fiala Gjermundnes sørget for 6-7 etter 20 minutter.

Etter 22 minutter sto det 7-7. Gjermundnes hadde vært på ferde igjen.

Det ble spennende utover. Lagene fulgte hverandre og sto godt bakover. Inn i de siste to minuttene var ØIF målet foran. Kolstad tok time out og fikk spille et langt angrep. André Lindboe snappet ballen og kontret inn 10-8. Bergsholm Kristensen redett etter det st straffekast. Kolstad rotet vekk ballen, men ØIF klarte ikke sette inn en ny scoring. ØIF gikk til pause i føringen 10-8, etter en sterk defensiv omgang.

Etter 1.40 av andre omgang sto det 12-9. Eirik Heia Pedersen hadde da brutt gjennom to ganger, mens Kolstad hadde redusert en gang.

Det var litt mer tempo i innledningen av andre omgang enn av første.

Men Kolstad brukte stadig mye tid i oppbyggingen av sine angrep. De fikk en ”belønning” etter 5.40 med en tominutter på Kenny Ekman, og en påfølgende scoring.

I neste angrep var det ØIF som brukte tid i undertall. Det ga ØIF en sjumeter, og en tominutter på gjestenes Aar. Dessverre satt ikke sjumeteren der den skulle fra Lindboe denne gangen. ØIF var fortsatt to mål foran. Etter 38 minutter sto det 12-10.

13-10 ble det da Lindboe gjorde opp for straffemissen og kontret inn 13-10, etter at Jurisic hadde reddet Kolstads avslutning.

14-10 sørget Martin Lindell for i åpent før, like før 40 minutter var passert.

Før 12 minutter var spilt av andre omgang, hadde ØIF skaffet seg fem måls ledelse. Det sto 16-11 da Kolstad ble tvunget til en time out.

Etter 45 minutter ledet ØIF 16-11 og Kolstad så ut til å være demoralisert av et ØIF-lag som sto potte tett bakover.

Ved spilte 50 sto det 19-11. ØIF fosset på og ga den julingen de ville til Kolstad i forsvar. Bakerst var også Jurisic solid. Da han gikk ut, kom Bergsholm Kristensen inn og fulgte opp.

ØIF hadde da i flere minutter gjort eksperimenter med nye spillere på banen, uten at Kolstad klarte å finne noen slags mottrekk. Det var klasseforskjell. 20-11 sto det etter 52 minutter. Da hadde ØIF holdt tett i nær ti minutter.

I angrep hadde ikke Kolstad annet å gjøre enn å ty til ulovligheter. ØIF fikk flere straffekast, som ikke alle ble utnyttet på best mulig vis.

20-11 var det også da fem minutter gjensto. En ganske så absurd forsvarskamp av ØIF, i klasse med noe av det beste som har vært gjort i norsk håndball.

De siste minuttene ble noe preget av feil. Kolstad fikk noen mål, men ØIF var langt fra truet. En perfekt dag ble enda mer perfekt med en klassescoring av Kjetil Åndal på slutten. Hoppskuddet lekte med stolpene før det fant nettmaskene.

Det ble 23-24 etter at Laurits Mo Rannekleiv satte kampens siste. På langskudd …