– Nå skal vi ikke være redde for å gi litt juling – ØIF Arendal

– Nå skal vi ikke være redde for å gi litt juling

Kaptein Eirik Heia Pedersen vil ikke ha noe mer en "snille" ØIF-gutter på banen. Nå skal djevelen frem i guttene.

Eirik Heia Pedersen understreker det som alle så på onsdag: ØIF Arendal-guttene har enormt mye å gå på foran den andre semifinalen i sluttspillet. Denne gangen er det i Kolstad Arena i Trondheim at slaget skal stå.

Han beskriver det som litt betryggende for laget at de hengte meg så lenge i kampen sist, til tross for at nesten ingenting fungerte for Heia Pedersen og hans lagkamerater. Etter kampen har laget hatt gode treningsøkter. Nå lover kapteinen at guttene skal smelle skikkelig til i forsvar i Kolstad Arena. 

– Nå skal vi ikke være redde for å gi litt juling. Vi skal ta oss av det som kommer innenfor nimeteren, så skal målvaktene våre ta det som kommer utenfor, sier han.

 

I serieoppgjøret i den samme arenaen, spilte ØIF Kolstad ut av egen hall og vant med knusende 36-26. 

I den første sluttspillsemifinalen endte det 23-29. Eirik Heia Pedersen trekker frem at noe av spillet onsdag var bra, men at det ble for mange feil og bomskudd.

– Det er bare å jobbe videre. Vi kan få noen enkle mål om forsvaret sitter. Sist vant vi med ti mål i Trondheim – nå skal vi opp å gjøre det samme, sier en revansjelysten og innbitt ØIF-kaptein. 

 

Trener Marinko Kurtovic er fornøyd med hvordan spillerne har respondert på smellen sist.

I likhet med sin kaptein, trekker han frem at treningsøktene har vært gode, med høy intensitet og lyst til å slå tilbake.

– Jeg ser jo at guttene ikke er fornøyde, og jeg ser av reaksjonen deres at de tar konsekvensene av det som skjedde sist, forklarer han. 

Og det er langtfra noe stress som preger situasjonen.

– Nei, det er det ikke, verken stress eller press. Denne situasjonen har vi vært i før. Vi er ganske avslappet. Det er ingen som tenker på at vi skal tape en kamp til, slår han fast.

 

Etter onsdagens første semifinale, var det ingen spillere som fikk godkjent karakter i boka. Men selv om det var det Marinko beskriver som en møkkadag, holdt ØIF følge med Kolstad til det bare var noen minutter igjen.

– Ser en på det Kolstad gjorde, så er deres mål optimalt fordelt spiller for spiller. Det er de som nå bør ha presset. De kom hit og slo seriemesteren som underdog. Da forventes det også at de skal vinne på hjemmebane. I Sluttspillet lever kampene sitt eget liv. Med litt bedre uttelling enn sist, da vinner vi, mener han. 

– Det er fem kamper. Nå skal vi være på hugget og vise at vi tåler å ha fått en på trynet. Alle må få en på trynet for å vinne. Vi skal vise at vi er et vinnerlag, at vi kan prestere under press og komme over en smell. Med litt høyere nivå skal vi klare å utligne dette til 1-1 i kamper, legger Marinko til.