Kolstad tok første stikk i semifinalen – ØIF Arendal

Kolstad tok første stikk i semifinalen

ØIF Arendal har fått et vanskelig utgangspunkt i semifinalen i sluttspillet. Kolstad gjorde minst feil og var et par hestehoder bedre enn hjemmelaget i den første semifinalen.

Kenny Ekman var friskmeldt til kampen etter å ha slitt med tommelen siden lenge før jul. I tillegg har også Martin Lindell hatt sine problemer med hamstringen, men han har vært i spill. Formspilleren var selvsagt også på plass i den første semifinalen, der Marinko Kurtovic mønstret en større tropp enn på lenge.

Men stor tropp og flere friskmeldte hjalp ikke denne gangen. Trønderne var i føringen hele kampen og ØIF røk på et skuffende 23-29-tap i den første semifinalen, foran 1.647 skuffede tilskuere i Sør Amfi.

– De er bare bedre enn oss. De kriger oss i senk og da blir det slik. Vi gjør for mange enkle feil, konkluderer Laurits Mo Rannekleiv.

Mens trønderne feiret den første seieren i best av fem kamper, satt ØIF-guttene igjen både skuffede og oppgitte etter kampen.

Dette var langt unna det vi har vært vant til å se ØIF-guttene denne sesongen. Kolstad vant fortjent.

André Lindboe er usikker på hva det var som konkret gikk galt.

– Nei, det er vanskelig å si, sier han.

– Jeg må nesten se kampen på video i etterkant for å si eksakt hva som gikk galt. Vi havner bakpå og da blir det tungt, slår han fast.

Lindboe trekker frem at han og lagkameratene aldri klarte å få flyt i kampen, trykket som laget har vært kjent for i denne sesongen, det var helt vekk.

– Men de er også smarte. Kolstad setter gode skudd, mens vi brenner lignende. Jeg må også si at deres målvakt er meget god i dag, fremhever Lindboe.

– All honnør til det Kolstad gjør i dag, men det vi leverer, det er ikke godt nok, legger han hoderystende til.

Nå gjelder det å slå kjappest mulig tilbake, for semifinalene kommer tett.

Allerede søndag er det kamp nummer 2. Den spilles i Trondheim, mens kamp 3 spilles onsdag 1. mai i Arendal.

– Det sier seg selv at vi ikke kan tape den neste kampen. Vi kommer til å ha en voldsom revansjelyst. Nå skal vi nullstille, og så reise til Trondheim for å rette opp dette. Vi må rette opp i de feilene vi gjør og gjøre en god kamp på bortebane, konkluderer Linsboe.

SLIK VAR KAMPEN:

Det var gjestene fra Trondheim som kom best i gang i Sør Amfi. Kolstad, som slo ut Drammen i kvartfinalen, gikk ut av startblokkene i rakettfart og fikk kampens første mål, som ble utlignet av Laurits Mo Rannekleiv i neste angrep. Men Kolstad var mer på hugget. ØIF lå fort under med 1-3 og ble hengende bak i de første minuttene. Etter fem minutter sto det 2-3, før det ble 2-4 før det var gått ni minutter.

Da ti minutter ble passert, hadde ØIF kommet seg et mål bak og et sto 4-5.

Det gikk 13 minutter før ØIF hadde klart å utligne, da sto det 6-6.

ØIF slet med Kolstads William Aar i innledningen på kampen.

Lagene fulgte hverandre, men Kolstad var hele tiden. ØIF lå under 9-10 etter 20 minutter og da hadde de hatt flere sjanser til å gå i front. I stedet økte Kolstad til to måls ledelse etter 21 minutter. Bakerst for Kolstad sto Lars Eggen Rismark solid og var den viktigste årsaken til at Kolstad var i front, sammen med William Aar.

Det fløt virkelig ikke for ØIF. Etter 22.30 hadde laget økt nok en gang. Time outen Marinko Kurtovic tok etter 17.20 av omgangen så ikke ut til å ha hatt noen innflytelse.

Fremover ble det mange enkle feil for ØIF-guttene, som etter 25 minutter lå under 11-14, foran 1647 tilskuere. Også Kolstad hadde sine miss, og kunne gått opp til fire måls ledelse med fire minutter til pause. I stedet satt avslutningen i gulvet og over. Sondre Paulsen sørget for å redusere til 12-14 i påfølgende angrep, i undertall.

Samtidig fikk også Kolstad lov til å holde på lenge i sine angrep, og med det dra ned noe av tempoet i kampen. Til pause lå ØIF under 13-15, etter at både ØIF og Kolstad ikke klarte å få uttelling i sine siste angrep i omgangen.

Fra starten i andre omgang ble André Bergsholm Kristensen satt mellom stengene.

Kolstad fikk også det første målet i andre omgang, etter at ØIF misset på sin første mulighet i omgangen. Men ØIF bet seg på to mål bak gjennom de første minuttene og lot ikke gjestene komme mer ifra enn to eller tre mål.

Men slurvet fremover straffet seg, for før det var gått seks minutter, hadde Kolstad fått fire måls forsprang. André Lindboe reduserte til 17-20 fra sjumeteren før det var gått sju minutter.

Bergsholm Kristensen reddet to ganger på rappen, men begge gangene mislyktes lagkameratene i å omsette redningene til scoring fremover. Jesper Munk sørget riktignok for 18-20 på det tredje forsøket. Men på den fjerde redningen på rappen, var det tilbake til samme gamle ulla igjen. De gikk ØIF på ny i Kolstads forsvarsfelle.

Med 41 spilte minutter, sto det 19-21. ØIF klarte ikke å komme seg mer innpå og opp på siden av gjestene.

Da Marinko Kurtovic la inn time out-kortet for andre gang i kampen, spilt 43.23, lå ØIF under 19-22. Det var ikke mye som minne om det laget vi så i den siste kvartfinalen mot Nærbø. Kanskje var det kniven som ikke var nok på strupen?

Etter 45 minutter var det 20-23.

Etter 47.30 – og en strålende dobbeltredning av Bergsholm Kristensen – sørget Jesper Munk endelig for å utnytte en redning, da han reduserte til 22-23. Det tvang Kolstad til å ta en time out.

Halvannet minutt senere var det 22-25.

Med ti minutter igjen å spille hadde ØIF kuttet inn et mål, til 23-25.

Med åtte minutter igjen hadde igjen Kolstad fire måls ledelse. ØIF lå under 23-27 og det så ganske så mørkt ut med tanke på å vinne den første semifinalen. For fremover ble fortsatt gjort veldig mange feil av hjemmelaget.

ØIF fikk ikke heller mye hjelp av dagens dommerpar. Mulig ØIF burde hatt et par sjumetere da Kolstad dekket godt innenfor, blant annet på en avslutning fra Lindboe fra kanten etter drøye 54 minutter. En del minutter tidligere lå Kolstads strekspiller godt inne i feltet da han avsluttet i mål. Begge gangene fikk Kolstad fordelen.

Men det var ikke dommerne sin feil at ØIF nå har et dårlig utgangspunkt i semifinaleserien. Det kan laget takke seg selv for. Fremover var det altfor mange feil, nærmest et lite eldorado. Det utnyttet Kolstad til sin fordel.

Det endte med 23-29 til slutt.