Toppkamp mot Elverum på onsdag – les deg opp! – ØIF Arendal

Toppkamp mot Elverum på onsdag – les deg opp!

Onsdag førstkommende møtes to lag som begge imponerer i årets Europacuper. Elverum med sine flotte kamper i Champions League. ØIF Arendal som var målet unna å tukte Champions League-finalisten fra 2018 i EHF-cupen. Det er med andre ord duket for et fantastisk toppoppgjør i Rema1000-ligaen!

Det er kort tid mellom høydepunktene i Sparebanken Sør Amfi. Og våre gutter i inne i en uke med svært tøffe oppgjør. Etter søndagens fantastiske uavgjort kamp mot HBC Nantes, står altså Elverum for tur på onsdag før Drammen venter i Drammenshallen på søndag.

Både Elverum og ØIF Arendal har gjort det bra i Europa denne høsten. Våre gutter slå ut Islandske FH Hafnarfjordur i 2. runde i EHF-cupen. Og var målet unna å kunne slå ut selveste HBC Nantes i playoff-runden til det gjeve gruppespillet.

Elverum har også gjort det bra i den aller gjeveste Europacupen, Champions League. Men i likhet med ØIF Arendal må man se bak poengene eller avansement for å se hvor gode prestasjonene har vært. På tabellen har nemlig de hvite og sorte fra skogen ikke klart å samle så mange poengene.

Det er først når man kikker nærmere på resultatene at det er lett å la seg imponere over Elverums prestasjoner. Og ikke minst er det moro at et norsk herrelag klarer å trekke over 12 000 tilskuere til kamp i Håkonshall. Det forteller alt om Champions League og håndballpotensialet også for herreklubber.

I seriespillet har Elverum gjort sine saker bedre enn ØIF Arendal, så langt i sesongen. Skulle derimot våre gutte slå elverumsingene på onsdag, klatrer vi forbi med ett poeng og en kamp mer spilt.

Elverum har avgitt tre poeng så langt i seriespill. Uavgjort borte mot Kolstad og tap borte mot Nærbø (som i forrige sesong). Det er ingen andre lag som har tapt færre enn de tre poengene som Elverum har tapt. Her er Elverums kamper i Rema1000-ligaen så langt i år:

Halden – Elverum 27-28
Elverum – Runar 33-25
Fold – Elverum 23-32
Nærbø – Elverum 31-29
Kolstad – Elverum 30-30
Elverum – Haslum 28-24
BSK – Elverum 28-40
Elverum – Follo 36-25

Elverum er også klar for årets NM-finale hvor de møter Haslum. På veien har de slått ut Halden (semi), KRS (kvart), Fold (åttendedels) og Falk Horten (1/16-dels).