– Aldri har det vært et bedre lag i Sør Amfi – ØIF Arendal
Marinko Kurtovic og Martin Lindell.

– Aldri har det vært et bedre lag i Sør Amfi

Er du i tvil om du skal på kampen i kveld, med avkast 17.00 i Sør Amfi? Les denne saken. Kanskje kan Marinko Kurtovic overbevise deg …

For Marinko er nemlig helt klar:
– Dette blir stort for håndballelskerne. Aldri har det vært et bedre lag i Sør Amfi!

Det er Marinkos påstand og det er ikke vanskelig å være enig med ØIF-treneren. Nantes består nemlig av en rekke verdensstjerner, der Kiril Lazarov er den som står i front.
– Han er jo en legende, med 1256 mål i Champions League. I tillegg er det spillere som har titler i fleng. Dette er en skikkelig godbit, slår Marinko entusiastisk fast.

Disse supporterne var i Nantes og fulgte laget. Disse MÅ HA HJELP på tribunen i dag for å lage massevis av liv under kampen.

Nantes har allerede søkt om å få arrangere finalespillet – Final 4 – i EHF Cupen og har dermed et stort press på å prestere i turneringen. ØIF ligger bare et mål bak (29-30) fra bortekampen.
– Nantes har et voldsomt press, mens vi bare kan nyte øyeblikket og telle opp når det blåses av, forklarer Kurtovic.

Vi spør Marinko: – Hadde du trodd på et så resultat bort og utgangspunkt?
– Er du gal! Alle eksperter trodde vi skulle tape med sju-ti mål. Men jeg mener det ikke er så stor forskjell. Faller et lag ned fem-ti prosent så sliter de mot alle. Vi hadde dagen i Nantes og traff med spillet. Vi rystet dem og ledet med fem mål, beskriver Marinko om det som skjedde i bortekampen.

Marinko mener det var et entusiastisk hjemmepublikum som løftet Nantes frem til seieren i Nantes.
– Men de var enormt skuffet med å vinne med bare et mål. Lazarov sa til meg at han var imponert av oss, forklarer Kurtovic.

Men hvordan kan ØIF Arendal slå verdensstjernene i Nantes?
– Nøkkelen er forsvaret, få det satt fra start. Får vi noen enkle mål på grunn av det, da kan vi sjokkere dem. De har noe å gå på i returløpene og må gjøre et par bytter. Sørger vi for at de ikke rekker det, kan vi ta dem i ubalanse, forklarer ØIF Arendals hovedtrener.

Marinko Kurtovic er med som «instruktør» når Trygve Røisland og Roger Handaa spiller inn promovideo med Hermann Vildalen foran kampen.

I tillegg er det flere til som Marinko ramser opp som viktige. Ikke minst trekker han frem at hodet må være på riktig plass, og at det ikke kan bommes på tre straffekast denne gangen.
– De goalene må vi sette, samtidig som vi må vinne 6 mot 5-periodene. Vi kan ikke tillate dem å få kontroll, påpeker han.

ØIF-treneren trives godt med å ha et stempel som underdog i play off-kampen til EHF Cupen.
– Vi må se om vi ikke kan lage tull og tøys for dem. Ingen levner oss noen sjanser mot stjernelaget til Nantes. Det er kun vi som tror på oss. Vi har ikke noe krav og for oss er det en bonus om vi går videre. Nantes har alt press, for dem er det et must å vinne, beskriver Marinko Kurtovic.

Husk at avkast er klokka 17.00 i ettermiddag.