Hofstøl: – Vi kunne levert bedre i Frankrike! – ØIF Arendal

Hofstøl: – Vi kunne levert bedre i Frankrike!

ØIF Arendal-nestor André Jørgensen Hofstøl synes resultatet var veldig godt. Men han så også ting han ikke syntes var bra nok da ØIF Arendal sjokkerte HBC Nantes i Frankrike.

– Resultatet var veldig godt, men det kunne også vært ennå bedre. vi brenner tre straffer og noen 100%-sjanser, forklarer han til sin påstand om at det kunne vært bedre enn det faktisk ble i den første av to playoff-kamper.

– Vi hadde muligheten til å vinne den første kampen. Først mot slutten av oppgjøret ser vi at Nantes leverer på toppnivået sitt. Og vi ser at våre gutter henger med dem allikevel. Veldig bra, men det kunne også vært bedre.

Hva tenker du om utgangspunktet foran det avgjørende returoppgjøret?

– På forhånd kunne vi ikke ha lov til å drømme om noe som var bedre. Sett i ettertid kunne vi så absolutt hatt mulighet til å komme fra Frankrike med noen mål å gå på. Og selv om det ikke har altfor mye å si i et dobbeltoppgjør er det litt ergerlig.

Andrè tror ikke det holder med å gjenta prestasjon fra sist søndag.

– Vi er nødt til å overraske en gang til. Dra noe nytt ut av hatten. Det kommer ikke til å nytte å gjøre det samme en gang til. Overraskelsesmomentet er ute etter den første kampen, så oppgaven blir tøffere hjemme.

Noen vil si at joda, en god prestasjon i bortekampen, men det var det mot Frisch Auf Göppingen for to år siden også. Nå kommer HBC Nantes til å ta ØIF Arendal på alvor og da blir det enveiskjøring i Sparebanken Sør Amfi, hva har du å si til dem?

– For det første har de rett. Det er mye av den samme settingen før returkampen. Akkurat som Göppingen måtte, så må nå Nantes også mobilisere sterkere enn de gjorde på hjemmebane hvor de nok ble tatt litt på senga. Og jeg tror at hjemmekampen blir tøffere enn bortekampen i Frankrike.

Samtidig så mener Andrè at det er noen vesentlige forskjeller fra den gang Frisch Auf Göppingen kom til Sparebanken Sør Amfi.

– ØIF Arendal har vokst som lag og klubb siden den gangen. Gutta har flere år på baken. Vi har en mye sterkere tropp enn vi hadde for to år siden. Og vi har ikke minst enkeltspillere på langt høyere nivå enn vi hadde da tyskerne kom til Arendal. Vi har også mye mer Europacup-rutine i laget, ikke minst de to oppgjørene mot nettopp Göppingen bør ha lært oss noe vi kan ta med inn i søndagens kamp og dagene før. Vi står langt bedre rustet nå enn vi gjorde den gangen.

Hva kommer publikum og rammene rundt kampen til å bety?

– Det er ingen tvil om at det kommer til å være svært viktige faktorer. Dersom det kommer til å være jevnt vil publikum påvirke både egne spillere og dommerne. Sånn er det i Europacup, det er ikke til å komme fra.

Så igjen er oppfordringen til alle håndballfans og lokalsupportere. Møt opp på søndag, billetter kan du kjøpe i linken ved å trykke på bildet nedenfor.

Søndag 24. november kl. 17.00 i Sparebanken Sør Amfi