Marinko: – Vi har mer å gå på! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi har mer å gå på!

ØIF Arendal leverte strålende håndball og hentet hjem et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret i Sparebanken Sør Amfi søndag om en uke. Marinko mener at det er mer å gå på!

Med ett-måls tap i Nantes, 30-29, har ØIF Arendal virkelig åpnet mulighetene for et sensasjonelt avansement til gruppespillet i Europacupen.

– Vi sjokkerte dem i starten. Vår taktikk med 5-1 forsvar fungerte. Kristian Rammel gjorde en utrolig innsats med å styre forsvaret bak en Josip Vidović som virkelig skapte tull og tøys for dem.

Marinko Kurtović er i strålende humør og gleder seg over lagets prestasjoner.

– Stemningen i hallen var magisk. Det var ingen på tribunen som gav opp og de overførte masse energi ut til hjemmelaget ute på banen. Og det så vi jo at hjalp dem, spesielt i fasen hvor kampen skulle avgjøres.

5-1 forsvaret til tross, Marinko mener at HBC Nantes var virkelig «pålest» før kampen.

– De virket mye bedre forberedt på hva vi kom med enn det f.eks. Göppingen gjorde for to år siden. Men Andrè (Bergsholm Kristensen) traff veldig godt i hele 1. omgang. Det ga oss masse selvtillit. Og når Nantes valgte å bytte to spillere forsvar/angrep så kjørte vi på fremover.

Mange 7-meter misser

– Vi bommet på tre 7-meterkast. Det blir selvsagt «dyrt» i slike kamper. Den danske målvakten i Nantes spilte veldig bra og uten hans prestasjoner kunne vi å kommet fra oppgjøret med noen mål å gå på rett og slett.

Så blir treneren litt filosofisk mitt i gledesrusen.

– Hvem hadde trodd at det var mulig? At ØIF Arendal skulle matche selveste Nantes i Nantes? Dette var imponerende fra guttas side. Man skal ikke undervurdere den norske ligaen. Elverum har gått foran i internasjonale konkurranser. Men slike resultater som dette vil også bli lagt godt merke til over hele håndball-Europa.

Husker man oppgjørene mot Göppingen (Tyskland) for to år siden, så husker at det ble langt vanskeligere hjemme enn borte. Hva tenker du om det?

– Vi skal være klar over at enn så lenge har vi bare gjort en god prestasjon på bortebane. Vi har mer å gå på. Det tror jeg også at HBC Nantes har. Så skal vi ha fokus på å gjøre en god prestasjon på hjemmebane neste søndag. Først etter kampen vil får vi se hva prestasjonen holder til.

– La det være sagt helt tydelig. HBC Nantes er fremdeles store favoritter til å gå videre til gruppespillet. Men vi har gitt oss selv en real sjanse for å sjokkere. Noe vi er nødt til å gjøre ennå en gang om det skal gå.