Michael Apelgren: – Er det bare vi i Elverum som klarer å trekke folk i E-cup? – ØIF Arendal

Michael Apelgren: – Er det bare vi i Elverum som klarer å trekke folk i E-cup?

Han vet godt at det er en «brannfakkel» han kaster når han på sitt varme vis serverer ØIF Arendal overskriften. Samtidig så er det en utfordring har håper at sørlendingene tar på alvor.

– Jeg «tokheier» på ØIF Arendal i Europacup. Og selvsagt håper jeg det blir «stinn» brakke på søndag når dere skal ta i mot Nantes til avgjørende kamp i gruppespillet.

Michael Apelgren tror det er mange som ikke har forstått hvilken prestasjon som ØIF Arendal-gutta leverte på søndag i Nantes.

– Man kan godt si at Nantes ikke holder samme klasse som tidligere. Det er ikke et Final4 lag i årets Champions League, men de ville holde godt nivå i A/B-puljene. ØIF Arendal har levert den beste E-cup prestasjon på bortebane i klubbens historie og skaffet seg det beste utgangspunktet for returkampen som man kunne håpe på. Det er et virkelig storlag som kommer til Sørlandet neste søndag. Her bør publikum virkelig glede seg over muligheten til å se en av de største europeiske klubbene på herresiden mot eget lag. I en helt avgjørende kamp.

Og til publikum har en tydelige oppfordringer.

– Nå må hele Sørlandet vise hvilket engasjement og ikke minst en god dose patriotiske. Gutta på banen kommer til å trenge de beste rammer fra tribunen om det i det hele tatt skal være mulig.

– Og etter min mening er det absolutt mulig. Men man må få med seg publikum. Og skulle ØIF Arendal klare å ta seg videre til gruppespillet så er ikke det noe annet enn en fantastisk bragd.

Veldig mange har helt sikkert ØIF Arendals prestasjon mot Frisch Auf Göppingen i minne. Da laget spilte uavgjort borte og tapte med 10 mål hjemme. Hva vil du si til dem?

– Jeg tror at psykologien blir helt annerledes nå. Jeg er redd at klubben tenkte etter Göppingen-kampen borte sist at, så bra. Nå kan vi ta dem. Så glemmer man at dette rutinerte klubber som vet hva dette handler om. Kanskje kom «panikken» når man havnet noen mål bak og så ble det til slutt 10 mål etter. Da er man plutselig langt unna. Nå tror jeg at ØIF Arendal har rutine på slike oppgjør som man manglet sist. Og da skjønner man at det ikke er noen grunn til stress og panikk selv om man havner noen mål bak mot så gode lag som Göppingen og Nantes.

At publikum blir en nøkkelfaktor er han veldig tydlig på, Michael Apelgren, Elverums rutinerte trener.

– Skal Marinko og gutta på banen lykkes, må det være rammer i hallen for det. Den må fylles opp og det må være et engasjement fra tribunen som smitter energi til banen. Det fortjener alle spillerne, trenerne og dere som jobber 24-timer i døgnet rundt klubben. Nå er det på tide å vise om det finnes patriotisme også på Sørlandet!

En fantastisk oppfordring fra ØIF Arendals største rival som vi håper at du hjelper oss å mobilisere! Ta med en venn eller to og kom på kamp!

Kampstart søndag 24. november kl. 17.00