Bent Svele: – Publikum må mobilisere for å gi gutta hjelpen de vil trenge! – ØIF Arendal

Bent Svele: – Publikum må mobilisere for å gi gutta hjelpen de vil trenge!

Han er krystallklar. HBC Nantes er storfavoritter til å gå videre – selv etter søndagens tette oppgjør i Frankrike. Men han vet hva som kan gi ØIF Arendal en liten mulighet – klubbens evne til å mobilisere rammene rundt kampen.

– Det som kan gjøre at ØIF Arendal har fnugg av sjanse er at man klarer å mobilisere rammene rundt kampen. At publikum møter opp i rikt monn og skaper det Sparebanken Sør Amfi som kan gi en betydelig hjemmebane fordel.

Bent Svele tror allikevel ikke at publikum vil påvirke HBC Nantes spesielt.

– Det er ingen grunn til å tro at det vil påvirke prestasjon til franskmennene. For å si det forsiktig og for all del, ikke for å snakke ned ØIF Arendal, men Nantes har håndtert langt vanskeligere arenaer og vanskeligere motstandere enn hva man kommer til å møte i Sparebanken Sør Amfi på søndag.

Han har derimot stor tro på at publikum kan hjelpe hjemmelaget.

– I mitt perspektiv er det hjemmelaget som publikum virkelig kan ha stor innflytelse over. Det å sette trykk på dommerne, selvsagt også motstanderen er viktige elementer. Men at hjemmelagets spillere får kjenne på all den energien som ligger i en fanatisk stemning. Den som får klubbens egne spillere til å føle at de blir «løftet» fremover på banen i kontringer. Som får spillerne til å føle at de kan hoppe høyere, takle hardere og prestere bedre. Det er den viktigste jobben som publikum kan gjøre.

Og håndballeksperten er klar på at publikums bidrag er helt nødvendig om ØIF Arendal skal ha noen sjanse.

– Man skal huske på at nå kommer HBC Nantes til å ta kampen på veldig alvor. Det er ingen tvil om at man i Frankrike ønsket seg et langt bedre utgangspunkt for bortekampen enn det de fikk med seg. Det er ingen der nede som kommer til å ta lett på noe som helst når man setter seg på flyet til Norge.

Og akkurat det kan gjør oppgaven ennå vanskeligere for ØIF Arendal.

– Arendal har gitt seg selv et langt bedre utgangspunkt enn noen trodde kunne være mulig. Baksiden av det er selvsagt at HBC Nantes kommer til å ta klubben på ordentlig alvor. Og Arendal må helt sikkert opp på et ennå høyere nivå i hjemmekampen, enn det man leverte borte. Muligheten for at Nantes undervurderer ØIF Arendal i denne kampen er relativt liten.

Nå handler det om tro og håp.

– Ja, det gjør det. Og det er her at det sørlandske publikum må mobilisere. At det ikke har vært utsolgt før bortekampen kan jeg forstå. Men nå er det all grunn til å sikre seg en billett.