HBC Nantes er fremdeles soleklare favoritter! – ØIF Arendal

HBC Nantes er fremdeles soleklare favoritter!

ØIF Arendal-gutta har gjort en fantastisk prestasjon på bortebane i Eurpacup. Mot et av verdens beste håndball-lag. Men i kampen om å avansere er det fremdeles et betydelig stykke arbeid å gjøre.

Det er langt bedre lag enn ØIF Arendal som har kommet ydmyket ut av en Europacup-kamp i Nantes. Fra en håndballarena med 6 000 elleville publikummere. Våre gutter kommer ut av oppgjøret med et fantastisk utgangspunkt. Og et utgangspunkt som langt de færreste hadde trodd var mulig.

Hva med kampen om avansement?

Kjøp billetter til returkampen her eller i appen

Ja, nettopp. Hva med kampen om avansement? De aller fleste vil holde HBC Nantes som store favoritter – fremdeles!

De med god oversikt over historien vil minne om de to oppgjørene mot Göppingen i samme turnering tilbake høsten 2017. For det er mange likheter. En fantastisk prestasjon på bortebane. I begge kampene hentet motstanderen seg inn mot slutten av kampen. Mot Frisch Auf Göppingen ledet våre gutter med større sifre enn i dagens kamp. Det endte med 27-27 og et ennå bedre utgangspunkt for hjemmekampen. En kamp vi tapte med 10-mål (31-21). Mot HBC Nantes endte vi med ett måls tap på bortebane, 30-29.

Det betyr at ØIF Arendal nå må bryte en ny barriere. Følge opp et fantastisk resultat på bortebane mot en av verdens beste klubber med å vinne på hjemmebane. At laget og klubben må slå et av verdens beste håndball-lag – i Sparebanken Sør Amfi.

Akkurat det ja – ØIF Arendal må vinne mot et av verdens beste håndball-lag.

Og da er det like greit å sette seg i utfordrerrollen med en gang. Akseptere at det må nok en sjokk-kamp til for å avansere. Akspetere at det er franskmennene som er favoritter, like energien det gir at det fremdeles er Nantes som er i den posisjon. Helt uavhengig av hvordan det gikk i det første oppgjøret. Like at vi har ingenting å tape, bare en hel rekke med stolte øyeblikk å vinne!

Kjøp billetter til returkampen her eller i appen

ØIF Arendal har som målsetting å sette klubbrekord i Europa i år. Og siden klubben har vært i 3. kvalikrunde så tenker de fleste at da må man til gruppespillet. Og ja, det er selvsagt målet.

Allikevel skal vi ta med oss, at dersom våre gutter leverer en kamp på hjemmebane som gjør at vi er med helt til mål. Da har både de og trenerapparatet visst oss alle at det har vært en fantastisk utvikling – selv om reisen ikke skulle gå helt inn. For til nå har vi ikke klart å gjøre to gode kamper mot antatt, betydelig bedre motstand. Det må være målsettingen denne gangen. Det må være hva som skal til for å sette ØIF Arendal-klubbrekord.

Kjøp billetter til returkampen her eller i appen

Så da er det vel bare en ting å gjøre. Det er å kaste seg inn i ringene igjen. Gi alt. Sørge for at det blir en fantastisk prestasjon neste søndag. Og så kikke på måltavla når kampen er slutt – hvordan gikk dette da?

Og skal det gå akkurat som vi ønsker, så vi kommer til å drømme om hver eneste natt frem til kampen. Da trenger både gutta og klubben at publikum mobiliserer til Sparebanken Sør Amfi.

At du kommer selv og at du tar med deg absolutt alle du kjenner på kamp. For neste søndag håper vi det blir skrevet idrettshistorie – da håper vi å skape et «hvor-var-du-da»-øyeblikk i Arendal!

Og vi håper å ha deg på laget når den prestasjon skal leveres!

Billetter kjøper du i appen eller her

Søndag 24. november kl. 17.00