Eirik Heia Pedersen: – Kampene mot Drammen er 50/50-kamper! – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen Foto: Jan Espen Thorvildsen

Eirik Heia Pedersen: – Kampene mot Drammen er 50/50-kamper!

Han vet det alltid blir jevnt og ville normalt holdt dagens Drammen-mannskap som favoritt. Men kanskje ikke etter siste kamper. – Det virker som om Drammen trenger litt energi i laget. Jeg har en følelse av at de kjenner på i denne perioden, hva vi kjente på når sesongen startet, forklarer ØIF Arendal-kapteinen.

Det er lett å forstå hva klubbens kaptein og æresmedlem, Eirik Heia Pedersen, sikter til. Se bare på Drammen siste resultater:

I serien har november bydd på 8-måls tap for Haslum, 10-måls tap for Kolstad og ett målsseier mot Nærbø. I tillegg ble det 5-måls tap for Haslum i NM. Men akkurat som da ØIF Arendal klarte å snu trenden så har Drammen nå kunnet koble av med to lett overkommelige Europacup-kamper i Challenge cupen. Og de fleste av oss husker jo hvordan det har gått for våre karer…

– Det virker som om Drammen trenger litt energi. Jeg har en følelse av at de er i samme modus som vi var i inngangen på sesongen.

Og da passer det kanskje godt med «publikumskampen» og gratis inngang, akkurat som de gjorde mot ØIF Arendal forrige sesong?

– Vi husker godt at vi kom som store favoritter til Drammen sist sesong. Men at Drammen allikevel slo oss godt hjulpet av all energi som lå i 2 000 på tribunen. Drammen har hatt en til dens til å innfri mot oss….

ØIF Arendal-kaptein ser mange kvaliteter i dagens Drammen.

– Før sesongen så tippet jeg at de skulle vinne det meste i årets serie. På papiret har de det beste laget. Så har de vært uheldig med skader som har gjort at hverken alle spillerne eller laget har klart helt å innfri.

– Jeg føler at Drammen-kampen kan være en veldig skummel kamp. De har mye kvalitet og de har også forsterket laget etter at Gøran Sørheim ble skadet. De har signert den profilerte svenske bakspilleren Jonas Larholm.

Jonas kommer fra Sävehof etter et tolvåring lagt utenlandseventyr i ulike klubber. Han har gjort 211 landskamper og over 600 mål for Sverige og var med om å ta OS-sølv i London 2012. Hans utenlands karriere startet i spanske Barcelona i 2006. Etter det har han spilt i både Ungarn og Danmark, i kjente klubber som Pick Szeged, TT Holstebro og Aalborg.

– Det er selvsagt ikke enkelt å komme ny inn i et lag noen dager før kamp. Han er riktig nok både lur og rutinert så det vil helt sikkert hjelpe han og Drammen endel.

Hva er Drammens største styrker?

– Først og fremst kontrafasen. Horgen er ekstremt god her og laget løpet veldig godt. Dessuten har de kanskje eliteseriens beste målvaktduo. De er jevne og stabile og det er målvakter som absolutt kan stenge målet helt i sine beste kamper.