– Blir ikke ferdig med det før vi har slått dem hjemme igjen … – ØIF Arendal

– Blir ikke ferdig med det før vi har slått dem hjemme igjen …

Europacupen er historie. Nå venter erkerival Elverum på hjemmebane, en kamp alle i ØIF Arendal gleder seg til.

Kanskje blir det tilnærmet fullt hus i Sør Amfi onsdag kveld også? Intet ville i så fall ha gledet Marinko Kurtovic og spillerne mer. ØIF-spillerne har vist sterk form i de siste kampene og er klare for den kanskje nest tøffeste oppgaven til et norsk klubblag hver sesong, nemlig hjemmemøtet med Elverum. Trolig er bare bortekampene i Terningen å regne som verre …

Luka og Marinko etter kampen mot Nantes søndag.

Marinko Kurtovic er optimistisk foran kampen, som TV2 skal sende på en av sine sportskanaler. Men det er noe som henger igjen, nemlig tre kamper sist sesong, der drømmen om det etterlengtede sluttspilltrofeet ble knust.

Nå trekker Marinko frem at revansjens time er kommet.
– De tre kampene var bare ikke gode nok. Vi blir ikke ferdig med det før vi har slått dem på hjemmebane igjen, forteller Marinko Kurtovic, og sikter til de to hjemmetapene i sluttspillet for Elverum i mai i år.

Elverum er kanskje det laget som er lettest å motivere seg til å møte, både i følge spillerne og Marinko. Laget ser bra ut før det skal kjempes om to poeng i Sør Amfi klokken 19.15 onsdag kveld.

Selv om det ble exit i EHF Cupen mot verdensstjernene fra Nantes søndag, har ØIF Arendal vært i flytsonen i det siste. Fem kamper på rad har endt med full pott.


– Nå har vi lagt skuffelsen over ikke å få videre i Europa bak oss. Vi skal ta med det positive spillet fra de to kampene, og det vi har levert i eliteserien i det siste. Vi har vært gode lenge nå, det skal vi fortsette med å være, sier Marinko.

Hva blir så viktig hvis en skal slå Elverum?
Marinko mener at helheten blir avgjørende, og det å ha disiplin fremover.
– Vi kan ikke tillate oss å få kontringer imot. Elverum er gode til å stikke raskt i angrep. Vi kan heller ikke ta halvsjanser av den samme grunnen. Tålmodighet og disiplin er nøkkelordene, varsler ØIF-treneren.

Han trekker frem at dette er kamper som normalt publikum liker. Laget ser bra ut om dagen. Samtidig er dette også en enormt viktig kamp, for begge lagene faktisk. Selv om Elverum bare har tapt tre poeng så lang, og ØIF seks, så gjelder det for begge lag å dra med seg to poeng for å styrke sine posisjoner på tabellen.
– Det er enormt viktig. Nå kan vi sette oss i posisjon til å se mot toppen igjen. Alt ligger til rette for det. De andre lagene avgir også poeng, forklarer han.

Slik ser tabellen ut foran onsdagens kamper …

Samtidig er Marinko klokkeklar på en ting til:
– Hjemme skal vi bare vinne. Slik er det bare, og vi skal være gode nok til å slå topplagene også, konkluderer han.