Josip: – Det er to lag som presterer bra om dagen! – ØIF Arendal

Josip: – Det er to lag som presterer bra om dagen!

ØIF Arendals playmaker Josip Vidović gleder seg til onsdagens toppkamp mot Elverum. – Jeg håper på mye folk og stor stemning. Det vil gi oss en ekstra fordel på hjemmebane.

Både Elverum og ØIF Arendal gjør det bra i årets Europacuper. Det har blitt lagt godt merke til godt utover håndball-Norge. Nå skal de store norske gigantklubbene opp mot hverandre i sesongens første derby og vi lurer på hva Josip tenker inn mot kampen.

– Det blir en tøff kamp. Og vi er nødt til å tenkte mest på oss selv og fortsette å spille så bra som vi har gjort over mange kamper nå.

Begge lagene kommer fra Europacupkamper hva tenker du om det?

– Elverum spiller flere slike kamper enn oss og de har selvsagt mer rutine på å håndtere slike situasjoner. Samtidig har vi fordelen av å ha spilt siste kampen mot HBC Nantes på hjemmebane og vi skal også spille kampen mot Elverum på hjemmebane. Så det er vanskelig å gjøre noe regnestykke på hvem som har hvilken fordel inn i kampen.

Kampsponsorer

– Når dommerne blåser i gang så handler det bare om å vinne kampen. Da er det ingen som kjenner etter om man er sliten eller har reist mye. Da handler det utelukkende om å vinne hver duell og hver ball.

I fjorårssesongen så vant ØIF Arendal 3 av 4 seriepoeng mot Elverum, mens i sluttspillet bli vi sendt rett ut etter 3 oppgjør. På hvilken måte påvirker slikt tankene inn mot onsdagens kamp?

– Ikke så mye. Jeg vet at vi ikke tenker mye på fjorårets oppgjør. Det gjør sikkert ikke Elverum heller. Kanskje er det noe taktisk å hente ut, men i begge lagene er det flere nye spillere og situasjonen er annerledes.

– I fjor kom denne kampen som første kamp etter VM-pausen i januar. Nå kommer den på høsten og i sluttspillet hadde vi mange skader. Det er mye som påvirker slike oppgjør.

Hva blir viktig til i morgen?

– Det er mange ting. Men fremfor alt håper jeg det kommer mye folk som heier på oss. God stemning og et skikkelig tenkt hjemmepublikum det gir de beste utgangspunkt i slike kamper.

Kampstart onsdag 27. november kl. 19.15.