Laurits Rannekleiv: – Håndballkarrieren kunne vært over! – ØIF Arendal

Laurits Rannekleiv: – Håndballkarrieren kunne vært over!

Skaden som ØIF Arendals populære strekspiller pådro seg i sommer, tretthetsbrudd i korsryggen, kunne fort vært en karrierestopp for håndballynglingen. Nå er han glad for å være på vei tilbake.

– Jeg har forstått det etterpå. At det ikke var selvsagt at man skulle kunne spille håndball med en skade av denne typen.

Og det var ikke mer enn en uheldig ekstra smell på de siste treningene som skulle til før det hele kunne vært over.

Bruk ØIF Arendals sponsorer

– Hadde jeg fått en skikkelig smell i den perioden hvor jeg trente tross noen vondter, så kunne det vært over med håndballen. Som legene sa, det ville ikke være så vanskelig å operere, men det hadde betydd slutten på håndballspill for min del.

– Det var jo bare tilfeldigheter at det i det hele tatt gikk bra.

Nå er situasjon ikke fullt så skummel lengre.

– Farens finnes der ennå. Jeg må være forsiktig. Nå ser det veldig bra ut. Det har grodd fint, selvsagt er jeg ikke 100%. Men jeg er virkelig på bedringens vei og jeg har nå begynt å bevege meg betraktelig mer.

Det har vært veldig frustrerende ikke å få spille håndball.

Bruk ØIF Arendals sponsorer

– Først var jeg jæ… forbanna. Jeg syntes det gikk virkelig galt. Da holdt jeg på å «slippe alt». Fikk bare lyst til å gå tilbake til gamle synder med moro og tøys på kvelds og natterstid… og kanskje noen ekstra besøk på ett og annet kebabhjørne.

– Og man merker også at ting blir veldig negativt når slike ting rammer en. Det er kjipt å gå på sidelinjen å «styre» når gutta spiller håndball og driver med det jeg også synes er det morsomste her i livet. Og jeg ikke får være med.

Hvordan er det med den fysiske formen etter alt dette?

– Altså, jeg er fullstendig råtten. Det kommer til å bli beintøft igjen. Jeg må jo igjennom en helt ny opptrening for å komme i form der jeg var. Det blir å sette det ene beinet foran det andre, starte smått og øke i takt med progresjon i ryggskaden. Er jeg veldig heldig, kan jeg se muligheten for en håndballkamp før jul.

– Men mest sannsynlig må jeg sikte meg inn på første kamp etter EM-pausen i månedsskifte januar/februar.

– Nå gleder jeg meg bare til å komme igang. Jeg er skikkelig lei av å sitte på sidelinjen.

Og vi ønsker oss Laurits på banen igjen!

Søndag 24. november kl. 17.00 (trykk på bildet for billetter)