Dette er resultatene som vil gjøre det umulige mulig! – ØIF Arendal

Dette er resultatene som vil gjøre det umulige mulig!

Helt uten unntak holder ekspertene HBC Nantes som relativt store favoritter til å gå videre til gruppespillet i Europacupen. Men vi ser allikevel på hvilke resultater som vil gjøre den «umulige» oppgaven mulig.

I Europacup er det slik at dersom lagene vinner hver sin kamp, så er det målforskjellen som avgjør. I det første oppgjøret mellom HBC Nantes og ØIF Arendal som ble spilt i Frankrike endte resultatet med 30-29.

Det betyr at ØIF Arendal er helt nødt til å vinne hjemmekampen for å gå videre. Et tap eller uavgjort betyr at det er storfavoritten HBC Nantes som reiser fra Sparebanken Sør Amfi med æren i behold og avansement til det gjeve gruppespillet i EHF-cupen.

Dersom hjemmelaget, mot formodning, skulle klare å vinne i Sparebanken Sør Amfi på søndag kan det bli spennende. Vinner hjemmelaget med mer enn ett mål, uansett resultat, bare ØIF Arendal vinner med mer enn ett mål, så er ØIF Arendal videre. Da er det ikke noen nødvendig med finregning.

Skulle ØIF Arendal greie bragden å vinne med ett mål. Da kan det bli virkelig spennende. For dersom HBC Nantes samtidig scorer 28 mål eller mindre på søndag. Da er hjemmelaget videre!

Scorer HBC Nantes 30 mål eller flere, spiller det ingen rolle om ØIF Arendal vinner kampen med ett mål. Da er det HBC Nantes som går videre til gruppespillet.

Blir det imidlertid samme resultat som i Nantes. Men denne gangen med ØIF Arendal som vinner. Blir altså resultatet 30-29 til hjemmelaget også førstkommende søndag. Da blir det virkelig spennende.

Skjer det ender kampen i direkte 7-meter konkurranse. Da må både hjemme- og bortelaget finne frem 5 spillere som skal skyte fra 7-metermerket. Det laget som har scoret flest mål etter at begge lagene har skutt 5 straffekast, vinner.

Dersom lagene har scoret like mange mål etter 5 skudd fra 7-meters merket, er det en og en straffe til det ene laget scorer og det andre bommer.

Det er med andre ord duket for en særdeles spennende kamp – håper vi!

Kampstart søndag kl. 17.00