– Nå skal de leve ut den første store håndballdrømmen! – ØIF Arendal

– Nå skal de leve ut den første store håndballdrømmen!

Fra man er liten håndballpjokk til man blir 16 år er det en ting som henger høyt og langt fremme for absolutt alle håndballgutter med litt ambisjoner. Der henger nemlig Bringserien. Den landsdekkende serien for kun de 36 beste laga i Norge!

Nå står Øyestad og Hisøys gutter født 2003 foran helgen hvor det hele starter. Gutta i de to klubbene forente kreftene foran årets sesong. I en unik satsning både på topp og bredde, ledet av Arendals-håndballens egen Kjetil Øygarden.

– Vi tenker utvikling i alt vi gjør. Og i så måte er Bringserien et fantastisk verktøy. Dessverre er det så få lag i vår region at vi er nødt til å spille mot hverandre tre ganger i løpet av sesongen for å få utviklingsarenaer nok til alle. Det gjør at spill i Bringserien passer oss ekstra godt, forklarer han.

Og tro ikke at det er hverdagskost at lag fra Arendal eller Sørlandet for den saks skyld er representert i det gjeve landsdekkende seriespillet på guttesiden. Tvert i mot. Uten at det skremmer treneren selv.

– Det er selvsagt stas å får bryne seg mot de aller beste lagene i Norge. Serien er delt inn 3 puljer av 12 lag. Og de beste lagene går til sluttspill. Det er det store målet for sesongen, forteller Kjetil som ønsker så mange kamper som mulig på dette nivået. Et sluttspill kan gi en god håndfull med ekstra kamper mot de aller beste.

ØIF Arendal Elite er i denne sammenheng Øyestad G16 eller ØIF Arendal Bredde om du vil…

– Vi skal møte et annet eliteserielag i Fold St.-Hallvard søndag kl. 10.00 og Frogner litt senere samme dag, kl. 16.00. Begge kampene spilles i Nedenshallen.

Les alt om Bringserien her

Og de talentfulle spillerne håper at det kommer mange publikummere for å heie på de unge gutta som skal slåss for byens håndballære.

– Vi kjenner ikke styrkeforholdet godt nok til å vite helt hva vi har i vente på søndag. Men vi skal nok ha gjort hjemmeleksene selv.

For godt forberedt kommer ØIF Arendale Elite/Bredde til å være. For å sikre og finpusse formen ekstra er det lagt inn både fredags- og lørdagstrening denne helgen.

Så er det bare å oppfordre vårt håndballpublikum om å stille i Nedeneshallen og heie frem byens stolte håndballungdommer. Kanskje ser man konturene av den neste Eirik Heia Pedersen eller Sondre Paulsen…