SISTE: Matic ute med skade på ubestemt tid – ØIF Arendal

SISTE: Matic ute med skade på ubestemt tid

ØIF Arendals playmaker Mario Matic er ute på ubestemt tid. Etter å ha slitt med en vond lyske store deler av høstsesongen, sa lysken i begynnelsen av januar stopp.

Mario Matic.

– Det gjør rett og slett for vondt. Lysken må holdes i ro. Det er en belastningsskade jeg har slitt med helt siden oktober. Nå er det fullstendig ro det eneste som gjelder, sier en skuffet Mario Matic til oifarendal.no lørdag.

Ikke på banen
Matic var følgelig heller ikke på banen i fredagens treningskamp mot Runar Sandefjord i Kragerø. Matic deltok på rekruttlandslagets samling i begynnelsen av januar, men kom heller aldri på banen der grunnet lyskeproblemene. MR-bildene som ble tatt sist uke viste og bekreftet det Matic fryktet. Hvor lenge han er satt ut av spill er i det uvisse. Matic opplyser at han er satt på sidelinje en god stund fremover.
– Bildene viste at dette vil ta en periode, sier han.
– Hvor lenge?
– Det er ikke så enkelt å si noe konkret om, men det blir i en lengre periode. Lysken har ikke spilt på lag utover høsten. Derfor blir det også lite eller ingen kondisjonstrening de nærmeste ukene heller. Jeg får ta det i tempoet kroppen har behov for, sier han.
– Bittert?
– Ja, men ikke overraskende heller for å si det slik. Som sagt gjør det vondt, sier Matic som vil bidra med det han kan i treningsgruppa fra sidelinjen fremover – i tillegg til å holde seg i ro og først starte opptrening når belastningsskaden slipper.

Tap
ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen sier skaden selvsagt kommer ubeleilig for ham og troppen.
– Det forstår alle, men dette er først og fremst kjedelig for Mario, sier han.
Mario Matic har vært en av ØIF Arendals mest toneangivende spillere gjennom høstsesongen.
– Det er helt klart irriterende, men nå er det først og fremst viktig at han blir frisk igjen. Slik er livet og dette får vi ikke gjort så mye med. Mario kommer tilbake når han er klar. Vi kan kun konsentrere oss om det vi får gjort noe med. Vi må jobbe enda hardere fremover og andre spillere må ta mer ansvar, fastslår Jensen.
Dermed er bakspillertrioen Mathias Larson, Magnus Søndenå og Mario Matic alle ute med skader.
– Det viktigste er at skadde spillere kommer tilbake når de er fit for fight. I mellomtiden får vi arbeide videre med det vi kan få gjort noe, avslutter Heine E. Jensen.