FIALA: – Nå er det gøy å se hverandre igjen – ØIF Arendal

FIALA: – Nå er det gøy å se hverandre igjen

Jørg William Fiala Gjermundnes og ØIF Arendal avsluttet med å markere revir hjemme mot Kristiansand like før jul. Fredag venter Runar Sandefjord i treningskamp i håndballbyen Kragerø – med ekstra god stemning i bagasjen.

Jørg William Fiala Gjermundnes og ØIF Arendal tar i mot Runar Sandefjord i Kragerøhallen kommende fredag.

– 2022 ble avsluttet best mulig vis etter en veldig variabel høst. Det var godt med en pause. Vi lever tett på hverandre og pausen kom på riktg tidspunkt. Da vi møttes igjen sist uke var det gøy å se hverandre igjen. Stemningen er utrolig god om dagen. Vi står i et blodslit om dagen, men det må til. Da hjelper det godt at stemningen er god og at alle har fått ladet litt i ferien, fastslår kristiansanderen som ble kampens gigant mot bybrødrene fra Kristiansand tre dager før julaften.

Kragerø neste
Fredag skal tunge bein og kropper stinne av trening møte Runar Sandefjord til dyst i Kragerøhallen. Fredag 20. januar møtes lagene på ny i Sandefjord. Fiala Gjermundnes er klar på hva oppkjøringskampene skal brukes til.
– Vi skal trene på det vi har på dagsorden om dagen, sette et godt forsvar og løpe. Det er forøvrig ekstremt viktig at vi får lagt et solid og godt grunnlag før det blir VM i kamper i februar og mars og senere i sluttspillet utover våren, sier han.
– Hvordan resultatene på tavla blir i de to treningskampene er ikke så viktig. Grunnlaget for resten av sesongen legges nå, men blodslitet er også gøy, mener han og beskriver stemningen på trening om dagen som inspirerende.

Håper
Dog, Fiala Gjermundnes tror rammen rundt fredagens treningskamp blir like god som han og spillerne håper på.
– For det første er det alltid moro å spille kamper i andre byer. Kragerø er en strålende by med lange håndballtradisjoner og vi håper mange tar turen til Kragerøhallen som en fin oppvarming til Norges VM-kamp som spilles senere på kvelden, fortsetter han.
Selv følger han Norge tett i mesterskap. VM spilles i Sverige/Polen og åpningskampen spilles onsdag kveld. Norge spiller første kamp i gruppespillet fredag klokken 20:30 mot Nord-Makedonia.
Selv er han måteholden om sjansen for VM-gull for Norge.
– Jeg tror det står mellom Danmark og Sverige, spår han.

Men først er det Runar Sandefjord i Kragerøhallen fredag klokken 17:00 – en perfekt håndballfredag!