Legger treningskamp mot eliterival til Kragerø – ØIF Arendal
Foto: Helge N. Olsen

Legger treningskamp mot eliterival til Kragerø

Heine E. Jensen og ØIF Arendal har valgt å legge fredagens treningskamp mot Rema 1000-ligarival Runar Sandefjord til Kragerø.

Mario Matic og ØIF Arendal gjester Kragerø for å møte Runar Sandefjord i treningskamp førstkommende fredag.

– Kragerø er en by med lange tradisjoner for herrehåndball. Derfor er det ekstra hyggelig å legge den første av to treningskamper mot Runar til nettopp Kragerø og Kragerøhallen, sier Heine E. Jensen.

Hardkjør
Kragerø var i flere årtier maktfaktoren hva herrehåndball angår på Sørlandet. Etter 30 år på øverste nivå, med spillere som Simen Muffetangen, Brede Pedersen, Lars Erik Bjørnsen og Fredrik Brubakken som noen av de mest kjente, rykket klubben ned og ut av det gode selskap etter årtusenskiftet. I 2006 bestemte ØIF Arendal seg for å bli best på Sørlandet.

Kragerø-herrene spiller nå i 3.divisjon etter nedrykket fra 2.divisjon forrige sesong. Der har ikke klubben tenkt til å bli lenge. I fjor sommer ble ØIF Arendal-legenden Eirik Heia Pedersen ansatt for å bygge opp igjen herresatsingen. Nevnte Brede Pedersen og Lars Erik Bjørnsen er to av spillere med en fortid i Kragerø som også har hatt på seg ØIF-trøyen. Siste Kragerø-talent som har vært i ØIF Arendal er nåværende Kristiansand-spiller Kristoffer H. Pedersen. Bindingene mellom ØIF Arendal og Kragerø er med tiden derfor blitt mange.
– Kampen mot Runar blir også en fin anledning for barn og unge i Kragerø-området til å se topphåndball i deres egen hall. Vi skal bruke treningskampen på best mulig vis, men kan vi og Runar i tillegg inspirere unge håndballspillere er det et solid pluss, mener Heine E. Jensen som håper rammen rundt treningskampen blir god.
– Så absolutt, smiler Heine E. Jensen.
Fredagens treningskamp mot Kenny Ekman, Leif Gautestad, Martin Lindell og Runar Sandefjord har kampstart klokken 17:00.

PS: Runar Sandefjord trakk det lengste strået mot ØIF Arendal i Rema 1000-ligaen med 29-25 i oktober, mens ØIF Arendal tok revansj da Final8-billettene skulle deles ut i november. Da slo ØIF Arendal Runar med 26-24. ØIF Arendal og Runar Sandefjord møtes for øvrig på ny fredag 20. februar. Da spilles kampen i Sandefjord.