Ble møtt med blodslit etter ferien – batteriene skal fylles – ØIF Arendal

Ble møtt med blodslit etter ferien – batteriene skal fylles

Heine E. Jensen og Luka Panza var ikke nådige da ØIF Arendal-spillerne ble ønsket velkommen tilbake med den såkalte Geysir-testen onsdag ettermiddag.

Sander L. Simonsen måtte konstatere at lagkompis Aksel A. Strupstad fortsatt viste livstegn etter onsdagens nyttårspresang – Geysir-testen, Heine E. Jensen og Luka Panza ønsket velkommen med.

– Dette gikk som forventet. Jeg er fornøyd, oppsummerer og fastslår en smørblid Heine E. Jensen overfor oifarendal.no onsdag ettermiddag.
Ved siden av ham ligger spillerne hans utslitte etter onsdagens blytunge løpetest.

Utholdenhetstest
For det ble mye pusting og tunge bein da utholdenhetstesten ble – som vanlig – gjennomført på den første fellestreningen etter jule- og nyttårsukene.
Geysir-testen er naturligvis ikke en hobby-syssel for menigmenn, men et fast innslag for ØIF Arendal-spillerne og antakelig mange andre av eliteseriespillerne rundt om.
Spillerne skal først løpe 40 meter rett frem, vender opp etter 40 meter og løpe 30 meter før man rygger de siste 10 meterne baklengs. Denne øvelsen gjentas 8 ganger, slik at den totale lengden på øvelsen er 640 meter. Melkesyra kommer før man aner det.

Tungt
Jensen forteller videre at januar ikke blir noe kjære mor for spillerne. Det er de neste ukene grunnlaget for resten av sesongen legges.
– Derfor blir det masse mengdetrening fremover, slik at vi får satt mye trening i banken. Det er forhåpentligvis et halvt år igjen av sesongen for vår del. Derfor er de neste ukene viktig, forklarer Heine E. Jensen.

PS: ØIF Arendal har avtalt treningskamper mot Kenny Ekman og Runar Sandefjord 13. og 20. januar. Hvor de to treningskampene spilles er ikke avklart. ØIF Arendal tar imot Elverum torsdag 2. februar i det som blir den første offisielle kampen i 2023.