NORGE: Eks-landslagsspillere kan ødelegge for Heia Pedersen – ØIF Arendal

NORGE: Eks-landslagsspillere kan ødelegge for Heia Pedersen

Eirik Heia Pedersen ble i sommer hyret inn av den tidligere eliteserieklubben Kragerø for å snu satsingen og vende blikket mot 1.divisjon. Klubben må først rykke opp fra 3.divisjon. Det kan bli tøft nok.

Eirik Heia Pedersen trener den tidligere eliteserieklubben Kragerø denne sesongen. 3.divisjonsklubben har klare planer om å rykke oppover i divisjonssystemet.

Mens duellene, gledene, skuffelsene og profilene gjør opp seg mellom i Rema 1000-ligaen, kjemper flere gamle profiler seg mellom nedover i divisjonene.

ØIF Arendal-legende Eirik Heia Pedersen ble som kjent hyret inn i sommer for å skape en treningskultur og vinnerkultur god nok til at den ærverdige klubben i Kragerø igjen kan bli å finne på såkalt nasjonalt nivå (2.divisjon eller høyere). Heia Pedersen unge spillere imponerte mot Øyestads rekrutter i en treningskamp før sesongstart. Det stod ikke på nivået da, men det er flere klubber i 3.divisjon østover som har planene og ressurspersonene i orden i jakten på opprykksbilletter til 2.divisjon.

På Notodden har nemlig tidligere landslagsspiller, Bundesliga-proff og Drammen-spiller Joakim Hykkerud fått med seg tidligere landslagsspiller Steffen Berg Løkkebø (Sandefjord) og elitespiller Ole Alexander Myrvang på laget. Notodden, som har en ærverdig håndballkultur å se tilbake på spilte én sesong i øverste divisjon i Norge for en mannsalder siden, leder 3.divisjonsavdelingen etter fem seire foran Konnerud, ROS 2 og Kragerø (4.plass og 6 poeng). Kragerø og Notodden har begge tapt en kamp hver så langt, mens ROS 2 og Konnerud har tapt to kamper hver så langt.
Heia Pedersens prosjekt møter Hykkerud og Drammen på Notodden onsdag 23. november. Det kan fort bli en av to opprykksfinaler i 3.divisjonsavdelingen. Konnerud trenes forøvrig av tidligere Drammen-trener og spiller Geir Oustorp.
Det er med andre ord sjeldent høyt nivå på trenerbenkene i årets 3.divisjon i Region Sør. Hykkerud gir seg selv spilletid, mens Heia Pedersen foreløpig har latt ungguttene få spilletid. Om Heia Pedersen ikke befinner seg på jobb i nord, skal man ikke se bort fra at gamle sirkushelter blir å finne på banen mot hverandre på Notodden denne høstkvelden.

PS: Lørdag møttes to andre tidligere ØIF-talenter i familie- og toppduell i 2.divisjon. Oliver Trondal og Urædd trakk de lengste strået mot Vålerenga og Nikolai Trondal i Jordalhallen med 26-20 seier. Ubeseirede Urædd leder 2.divisjon foran Henrik Øygarden og Øyestad-rekruttene.