NORGE: Heia Pedersens Kragerø hamret inn 51(!) mål – ØIF Arendal

NORGE: Heia Pedersens Kragerø hamret inn 51(!) mål

Tidligere ØIF Arendal-spiller Eirik Heia Pedersens prosjekt med å gjenreise Kragerø-håndballens stolthet tar form. Søndag vant opprykksfavoritten med 36 mål.

Eirik Heia Pedersens nye prosjekt i Kragerø tar form.

Søndag kveld fikk Falk Horten 3 i 3.divisjon i Region Sør gjennomå Kragerøhallen av Heia Pedersens hardt satsende unggutter. Gultrøyene valset over gjestene fra Horten og vant med oppsiktsvekkende 51-15. Det var ikke tvil om hvor poengene skulle forbli i kampen. Kragerø ledet 23-5 til pause.
– En slik kamp gir oss mulighet til å prøve ut ulike formasjoner i angrep og forsvar, noe vi stort sett lykkes med, sa Heia Pedersen til lokalavisen Kragerø Blad Vestmar etter kampslutt.

Jonas Haugen Pedersen ble toppscorer med ti mål for Kragerø i oppgjøret. Den tidligere ØIF-kjempen Heia Pedersen sa i et intervju med oifarendal.no før sesongstart at den ærverdige, stolte håndballklubben har tatt mål av seg om å rykke opp i 1.divisjon igjen. Kragerø spilte i 30 år på øverste nivå i norsk topphåndball før ferden – som ser ut til å ha stoppet i 3.divisjon – gikk nedover. Nå går det imidlertidig oppover.
Kragerø leder 3.divisjon, mye takket være en sterk borteseier mot Notodden med 33-30. Notodden trenes som kjent av den gamle landslagsstreken Joakim G. Hykkerud. Han har hentet opp flere gamle kompiser med erfaring fra eliteserien til den gamle industribyen med samme mål som Kragerø – nemlig å rykke opp.
Kragerø og Notodden topper avdelingen á poeng (14), men Kragerø har en kamp mindre spilt enn Hykkeruds menn.

Kragerø spiller ikke ny kamp før på nyåret. Da venter André Lindboes moderklubb Halsen fra Larvik.