13 MÅL: – Har forventet at det skulle ta tid – ØIF Arendal

13 MÅL: – Har forventet at det skulle ta tid

Dragos Hantaru var selvsagt fornøyd med å hamre inn 13 mål og avansement til 4.runde i EHF European Cup, men kveldens 29-30 tap hjemme mot belgiske HC Vise BM var unødvendig og skapte irritasjon både under og etter kampen.

Dragos Hantaru snakket med Luka Panza og Heine E. Jensen etter kampslutt.

Hantaru scoret åtte mål i 31-24 seieren i Belgia sist lørdag. I kveld la han ytterligere 13 mål til regnskapet mot HC Vise BM. Det hjalp lite ettersom det ble et forsmedelig tap 29-30 på hjemmebane.
– Vi må være fokusert. All ære til dette belgiske laget som slår oss, men vi må være fokusert. De viste god håndball. Vi gikk videre og det var det viktigste. Du kan kanskje kalle tapet for et lykkelig tap, selv om vi ikke liker å tape, sier Hantaru til oifarendal.no etter kampslutt.

21 mål
Hantaru begynner – tross kveldens tap – å finne seg til rette i ØIF Arendal-drakta. I dagens match spilte han store deler av oppgjøret i rollen som playmaker og Jørg William Fiala Gjermundnes til venstre for seg. Hantaru har dermed hamret inn 21 mål på to kamper på én uke.
– Ligner spillestilen til dette belgiske laget på hva du er vant til å spille med og mot da du spilte hjemme i Romania?
– Nei, jeg synes ikke det. Hvert lag spiller sin håndball og det er ikke det som er forklaringen på at jeg har scoret en del mål i de siste kampene. Vi må uansett fokusere på vårt eget spill og idag var ikke det godt nok.
– Jeg har egentlig beregnet at det skulle ta en halv sesong før jeg fant meg til rette. Derfor har jeg ventet på slike kamper som dette. Jeg må bare jobbe hardt videre for at jeg får til slike kamper igjen, fortsetter Hantaru som både var blid og irritert etter kampslutt.
– De var riktignok bedre enn de var på hjemmebane forrige helg, men vi taper. Det er ikke godt nok, selv om vi går videre sammenlagt, gjentar Hantaru.

Halden neste
For allerede onsdag venter Halden borte, før 2022 avrundes med lokalderbyet mot Kristiansand onsdag 21. desember i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal spilte uvgjort mot Halden i Rema 1000-ligaen tidligere i høst, mens det som kjent ble tap mot Kristiansand i Aquarama.
– Det blir revansjens tid frem til jul?
– Absolutt. Vårt mål er fire poeng. Det blir en knalltøff avslutning på året, men vi må vise at vi skal være bedre enn begge lagene. Den jobben begynner i morgen, avslutter banens gigant i Sparebanken Sør Amfi lørdag kveld.

ØIF Arendal vant 60-54 sammenlagt og er dermed kvalifisert for 4.runde i EHF European Cup.