Hantaru med gigantkamp! ØIF Arendal videre i Europa! – ØIF Arendal

Hantaru med gigantkamp! ØIF Arendal videre i Europa!

ØIF Arendal er videre til 4.runde i EHF European Cup med 60-54 sammenlagt mot belgiske HC Vise. Kveldens arkitekt og store spiller var rumenske Dragos Hantaru – i ny rolle!

Dragos Hantaru fortsetter med å hamre inn mål på bestillingen i EHF European Cup.

Slik var kampen
Mens Mario Matic – som har styrt ØIFs angrepsspill med stil denne høsten – satt på benken hjemme mot HC Vise BM, fikk Dragos Hantaru og Henrik Øygarden prøve seg som playmakere i Sparebanken Sør Amfi. Dog, det var belgierne som kom best i gang og ledet 7-4 etter 13 minutters spill. Da måtte Heine E. Jensen ta timeout for å stramme opp spillet. Det fikk umiddelbar effekt da ØIF Arendal spilte seg til straffekast og scoring ved Olaf R. Hoffstad. Da meldte nevnte Hantaru seg på med tre raske mål. Ti minutter før pause sto det 9-10 på tavla.
Comeback-veteran Sondre Paulsen brakte balanse i regnskapet minuttet senere da han markerte seg og hamret inn utligningen 10-10 for både Julenissen og publikum.
Minuttet ble Dragos Hantaru tildelt en utvisning få – utenom dommerparet – i hallen skjønte noe av. Den perioden utnyttet de belgiske mesterne på beste vis med å vinne perioden 2-0. Etter 26 minutter var belgierne igjen foran med tre mål, 12-15.
Jørg Willam Fiala Gjermudnes fant også ut av belgiernes forsvarsspill utover i omgangen. Bakspilleren sørget for redusering til 15-16 halvminuttet før pause, noe som også ble pauseresultatet.

2.omgang
Etter hvilen tok det ikke lang tid før ØIF Arendal hadde snudd kampen. Målvakt Kristijan Jurisic fikke n langt bedre start på andreomgangen og dermed tok det ikke lang tid før ØIF Arendal gikk opp i ledelsen og 20-18 etter fem minutters spill. Men, det belgiske mannskapet lot seg ikke plukke på nesa og etter 42 minutters spill var forskjellen igjen ett måls ledelse før HC Vise. En rekke tekniske feil gjorde at gjestene – anført av toppscorer Yves Vancosen – fra Vallonia ledet 25-23 midtveis i omgangen.
Ekstra gledelig var det at både Adrian G. Evensen og Henrik Øygarden fikk tillitt utover i omgangen. Ungguttene takket med fint spill og mål. Det var også gledelig at det dels løsnet offensivt for Birk H. Inselseth utover i kampen.
Men, i kveld handlet det meste om Dragos Hantaru. Han reduserte – med sitt 11. mål for kvelden til 24-25 midtveis i omgangen. Selv om Hantaru var stor, klarte ikke ØIF Arendal å lukke kampen. Etter 52 minutters spill ledet gjestene 28-27. Hantaru satt inn sitt tolvte mål til 28-28 drøye seks minutter før full tid. Da var avansementet til 4.runde i praksis sikret.
Gjestene ledet 29-28 halvannen minutt før slutt. Vise vant kampen 30-28 og tok dermed revansj etter tapet på hjemmebane, uten at de maktet å score nok for å vinne sammenlagt.

ØIF Arendal gikk på tross for tap i kveldens kamp videre med 60-54 sammenlagt.

Dragos Hantaru var sammen med Aksel A. Strupstad ØIF Arendals beste spillere i kveldens oppgjør som sikret avansement til 4.runde i EHF European Cup. 4.runden spilles etter nyttår.