SISTE: Larson og Hoffstad herjet – Evensen med tre mål – videre i Europa! – ØIF Arendal

SISTE: Larson og Hoffstad herjet – Evensen med tre mål – videre i Europa!

Olaf R. Hoffstad og Mathias Larson gikk foran i målprotokollen og stilnet hjemmefansen da HC Robe Zubri ble banket kraftig i returoppgjøret i EHF European Cup lørdag kveld.

Mathias Larson spilte en sterk kamp for ØIF Arendal i Tsjekkia.

Nettredaksjonen følger opp seieren i Tsjekkia utover kvelden. Saken oppdateres.

Slik var kampen:
I førsteomgangen fortsatte gutta målhungeren fra den første matchen mot HC Robe Zubri. For det gikk heftig unna i starten i Robe Arena i Zubri. Frederik G. Børm åpnet med kampens første mål før vertene utlignet. Deretter scoret ØIF fire på stripe til 5-1 etter fem minutters spill – som resulterte i at hjemmelagets trener tok timeout. Det hjalp noe, men ØIF Arendal hadde i realiteten full kontroll på hjemmelaget. Etter kvarteret sto det 10-5. Da hadde nevnte Børm og Dragos Hantaru satt inn tre mål hver for ØIF Arendal.

Etter 19 minutters spill hadde ØIF Arendal fortsatt dobbelt så mange mål som vertene og totalt en 20-målsledelse i kampen om avansement til 3.runde i EHF European League. Spillerne slapp seg ikke ned på noe vis i Robe Arena. Olaf R. Hoffstad viste seg fra en god side i førsteomgangen i Tsjekkia. Han regelrett herjet i Robe Arena før pause med sine syv mål. Dermed kunne ØIF Arendal gå til pause med komfortable 19-12 til pause og 21(!) mål foran sammenlagt.

2.omgang
Vertene yppet seg i åpningen av andreomgangen og reduserte til 15-21 på tavla. Men særlig mer spenning maktet ikke det tsjekkiske vertskapet å by på lørdag kveld. Etter hvilen kom for øvrig både Laurits Rannekleiv og Adrian G. Evensen inn på banen. Sistnevnte takket for tilliten og satt inn to raske mål. Den lynraske høyrekanten og Mathias R. Larson var begge særlig effektive fremover i begynnelsen av omgangen. ØIF Arendal ledet 25-18 etter 40 minutters spill.

Olaf R. Hoffstad herjet i Robe Arena i førsteomgang. Mathias R. Larson overtok herjingen utover i andreomgangen.

Resten av omgangen ble en parademarsj i Robe Arena, med nevnte Larson som spydspiss. ØIF Arendal ledet 29-21 etter 48 minutters spill. Stillingen var 31-23 etter 52 minutters spill.

ØIF Arendal vant til slutt 36-26 og 70-46 sammenlagt og er dermed videre til 3.runde i European Cup. 3.runde i EHF European Cup spilles i perioden 3.-11. desember.

Olaf R. Hoffstad og Mathias R. Larson ble ØIF Arendals toppscorere i oppgjøret med henholdsvis 10 og9 mål hver. Gledelig var det også at Adrian G. Evensen satt inn tre mål etter pause.