EUROPEAN CUP: Champions League-deltakelse, bytte av klubbnavn og fersk seier onsdag – ØIF Arendal

EUROPEAN CUP: Champions League-deltakelse, bytte av klubbnavn og fersk seier onsdag

sjekkia er kanskje ikke det første du tenker på når det kommer til håndball. Vi har tatt en liten titt på lørdagens motstander i EHF European Cup, HC Robe Zubri.

Foto: Eurohandball.com


Kampen er også årets Halloween-kamp. Les mer her.

Tsjekkerne har en lang historie i de ulike europacupene. Spoler vi helt tilbake til 1994/1995 spilte Gumarby Zubri – som klubben da het i gamle EHF Cupen. Sesongen etter spilte klubben – som da hadde skiftet navn til CS Cabot Zubri – i Champions League. Da kom de til 1/16-delsfinalen. Den tapte de knepent mot Røde Stjerne. I 1996/1997 spilte de seg til 1/8-delsfinalen, men måtte gi tapt for ukrainske Donetsk. Deretter gikk det ti år før Zubri – som har vært en fast del av klubbnavnet – var å finne i europeiske klubbturneringer igjen.

ANNONSE

oif_julebord_2022_1200x12002

I perioden 2006-2012 deltok HC Gumarny Zubri i de lavere rangerte europacupene. Onsdagens motstander, Drammen, slo ut nettopp det tsjekkiske laget i 2010/2011-sesongen i 2.runde. Sesongen etter ble portugisiske Sporting for sterke.
Foran 2020/2021-sesongen – som også ble dels avbrutt grunnet pandemien – spilte tsjekkerne seg til kvartfinalen mot slovenske RK Gorenje Velenje. Dette var også første sesongen under det formelle navnet HC Robe Zubri. Det slovenske laget hadde da blant annet spilt i Champions League.
Sist sesong kom Zubri seg til 3.runde i EHF European Cup. Der røk de ut mot landsmennene fra pilsens hjemby Talent Plzen.
Klubben vant forøvrig sin siste tittel for ti år siden i 2012 (eliteserien). Klubben ble stiftet helt tilbake i 1926 og er i tsjekkisk håndball godt kjent for å avle frem talenter. Et av talentene vi her i Norge fikk stifte bekjentskap med tidligere i høst var, Elverums nye sisteskanse Simon Mizera.

ANNONSE

sparebanken-sor-1x1

Banket tyrkere
Denne sesongen har HC Robe Zubri-spillerne allerede sikret seg godt med selvtillitt i Europa. I september banket playmaker Dušan Palát & co tyrkiske Izmir sønder og sammen med hele 86-56 (!) sammenlagt. Begge kampene ble spilt i Tyrkia.
I spillertroppen er det for øvrig kun tsjekkere registrert. Det samme gjelder trenerbenken. Mange av spillerne er født på 2000-tallet og troppen som helhet kan trygt beskrives som ung med noen få unntak. Et av unntakene er høyrekant Miroslav Mirka – med en fortid i blant annet franske St. Raphael..

HC Robe Zubri vant forøvrig onsdagens seriekamp mot nevnte Talent Plzen onsdag kveld og er med det på 4.plass på tabellen i tsjekkiske Extraliga.

Men hvilken by kommer vårt nye, tsjekkiske bekentskap fra? Jo, Zubri, som ligger helt i øst i Tsjekkia. Byen har et innbyggertall på linje med Tromøy (rundt 5500).

Og lørdag står de klare i Sparebanken Sør Amfi klokken 16!

ANNONSE

oif_sponsorfamilien_okt_2022