Får Matic sin landslagsdebut torsdag kveld? – ØIF Arendal

Får Matic sin landslagsdebut torsdag kveld?

Når Norges håndballherrer – Håndballgutta – møter Slovakia i landslagssjef Jonas Willes trenerdebut i Larvik torsdag kveld, kan også vår egen Mario Matic debutere på a-landslaget.

Mario Matic.

I skrivende stund er det ikke klart om Matic er i spillertroppen til kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Slovakia. Jonas uttalte til handball.no i forbindelse med uttaket at troppen er større enn normalt.
Til oktobersamlingen har Wille valgt ut 22 navn som skal representere Norge.
– Det er en større tropp enn normalt, og det er det flere grunner til. For det første er det vår første samling. Vi skal ha en verdiprosess hvor vi vil at flere skal ta del enn bare de som er aktuelle til kampene, sier Wille.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/10/10/kan-landslagsdebutere-jeg-er-ganske-rolig/

Målet er at laget skal gå gjennom hvilke verdier som skal følges og krav som skal stilles til alle som representerer Norge i tida som kommer. Troppen teller 22 mann, inkludert to skadde spillere.
– Derfor har vi blant annet tatt med to skadde spillere i Sander (Sagosen) og Erik (Toft). Et annet element er at vi på høyreback- og playmakerposisjon har et ganske bredt utvalg med spillere, og det gir oss muligheten til å dele litt på hvem som spiller hvor. Noen spiller kun kampen i Larvik, noen kun i Finland. Det handler også litt om totalbelastningen, forklarte Wille da uttaket ble kjent.

Kveldens kamp sendes TV2/TV2 Play fra klokken 18:15. Norge spiller ny kvalik-kamp søndag når Finland er vertskap i Vantaa. Søndagens kamp sendes på TV3/Viaplay fra klokken 15:00.