#LAGETBAK: – Hvor mange spillere har vært på banen for ØIF Arendal siden 2009, tror du? – ØIF Arendal

#LAGETBAK: – Hvor mange spillere har vært på banen for ØIF Arendal siden 2009, tror du?

Knut Magnus Larsen (25) er en av medarbeiderne til ØIF Arendal, og har interesse for statistikk som er til god hjelp for ØIF Arendal og journalister når de har behov for tallmateriale og bilder.

Knut Magnus Larsen.

Saken er skrevet av praksisstudent Frank Asbjørn Hole Nilsen

Knut Magnus Larsen er opprinnelig fra Oslo, men flyttet til Bjorbekk i 2002. Han har vært engasjert i ØIF Arendal siden august 2018. Håndballinteressen kom da de to tvillingsøstrene hans trente håndball. Siden har han vært engasjert. Mer om det senere.
– Jeg kjørte dem på trening før de sluttet på videregående. Jeg er fire år eldre enn dem, og foreldrene mine og jeg var ofte med på kampene. Jeg spilte håndball selv, men klarte ikke å henge med resten av klassen. Det tok noen år før jeg ble introdusert for ØIF Arendal. Da de begynte å bli gode var det spennende å se på. Jeg spilte i Øyestad i ett år da jeg var omtrent 10-11 år, og da holdt jeg på i to sesonger, men sluttet da, forteller han.

Liker å se på ulike idretter
Det er ikke tilfeldig at han har valgt å engasjere seg i ØIF Arendal.
– Jeg ser alle hjemmekampene som ØIF Arendal har. Bortekampene ser jeg hjemme, men har vært på et par bortekamper, sier han.
Larsen er ikke bare interessert i håndball, men har også andre interesser.
– Jeg har likt veldig godt skiskyting. Skiidrett er også veldig gøy å se på TV, det har jeg alltid likt. Det var mange som likte fotball, men det ble ikke min idrett. Fotball er kjedeligere enn håndball. Det er mer fart i håndball. Alt kan skje med en to måls ledelse i håndball, sier han engasjert.

Spiller dataspill og innebandy
Larsen får tid til å spille en del dataspill, og da strategispill.
– Jeg liker å tenke når jeg spiller, konstaterer han.
I tillegg til spilleinteressen har han også interesse for innebandy.
– Jeg spiller innebandy med en tidligere jobb, Clas Ohlson hver torsdag. Så ser jeg litt på TV, forteller han.
I ØIF Arendal har han hjulpet til med diverse gjøremål når det har vært behov for det. Lista over gjøremål er lang – fra å jobbe i kafeen til å arbeide med sponsorfilmer. Nå er han en fast del av administrasjonen.

Stort bildearkiv
I 2019 begynte Larsen på arbeidet med å systematisere bildearkivet til ØIF Arendal. Klubben har et stort bildearkiv.
– Det er ufattelig stort. Jeg begynte å kategorisere i Lightroom, men det gikk ikke, så da måtte jeg begynne fra begynnelsen, og det kommer til å ta en god stund før jeg blir ferdig. Jeg har et fullstendig arkiv på Dropbox. Vi har bilder fra 2013. De ligger på nettet i tillegg til klubbens nettside, sier han.
Larsen sier at bildene blir brukt i ulike saker.
– Hvis eksempelvis Agderposten trenger et bilde, kan de bare spørre oss, forklarer Larsen. 
– Jeg setter flere tagger på bildene, slik som kampbilder og bilder av enkeltspillere, sier han.

Tallmateriale og statistikk
Larsen har ikke bare fullstendig kontroll på bildearkivet. Han har også systematisert tallmateriale og statistikk som ØIF Arendal Media vet å benytte seg av.
– Jeg sjekker før kamper om det er noe man kan lage gode saker på (red.anm. nettavisen til ØIF Arendal). Jeg har alltid vært glad i statistik. Bjørn-Gunnar (red.anm. daglig leder i ØIF Arendal) og meg har laget en mal i et excel-ark. Det er ikke så veldig avansert, men må legge til et nytt ark for hver sesong. Nye spillere bare legger jeg nedover i arket. Jeg oppdaterer etter hver kamp. Opplysningene i Excel har vi brukt opp på flere saker opp gjennom, forklarer han. 25-åringen vet å finne mye informasjon når han saumfarer excel-arkene.
– Vet du hvor mange spillere som har spilt kamper for klubben siden 2009? spør han.
– Vi har passert 106 spillere i ØIF Arendal siden 2009, sier han mens han kikker konsentrert inn i skjermen for å granske Excel nærmere.

-En viktig jobb
Han får gode tilbakemeldinger på jobben som han gjør for idrettsklubben.
– Jeg har bare gjort mitt, og passer på at jeg gjør det jeg skal gjøre. Jeg trenger ikke oppmerksomhet for å gjøre jobben ordentlig. Jeg trives ganske godt, slår han fast mens han kikker inn i dataskjermen.
Bildene og tallmaterialet som Larsen har i excel-arkene sine kommer sikkert til å bli brukt i fremtiden, også i saker fra ulike medier og i ØIF Arendal.

For det finnes ingen som Knut Magnus Larsen – en mann for sine tall og bildearkiv! Takk for alt du gjør for ØIF Arendal, Knut Magnus!