#LAGETBAK:  – Det har vel blitt 32 år nå – 32 flotte år! – ØIF Arendal

#LAGETBAK:  – Det har vel blitt 32 år nå – 32 flotte år!

Dugnadsarbeid er ikke et ukjent begrep for Arild Egidius Larsen. I 32 år har han gjort en formidabel dugnadsinnsats for Øyestad, ØIF Arendal og idretten.

Arild Larsen.

Saken er skrevet av Frank-Asbjørn Hole Nilsen, praksisstudent

Når du kommer på håndballkamp i Sør Amfi kan du ofte se Arild E. Larsen selge billetter, og dette har han gjort i mange år. 66-åringen er en av de mange ildsjelene i ØIF Arendal som gjør en uvurderlig jobb for klubben. Førtidspensjonisten er veldig interessert i idrett, og har særlig interesse for fotball og håndball. Larsen har alltid jobbet innen idrett. Han har i fire år vært daglig leder i håndballkretsen og daglig leder i Aust-Agder Bedriftsidrettskrets i 33 år. Så det står ikke på fartstiden innenfor idrettsfeltet. Når det gjelder egne idrettsferdigheter, så har han tidligere spilt fotball i Arendal Ballklubb, men har ikke spilt så mye håndball.
– Jeg har en del dugnadsjobb i Øyestad og Arendal Fotball. Samtidig liker jeg godt å treffe gode venner og gå på cafe. Jeg liker å farte litt, det er helt topp! Karibien for eksempel, forteller han.

Mange år med dugnadsarbeid
Larsen begynte dugnadsarbeidet i Øyestad på 80-tallet.
Jeg begynte i håndballen, bak laget i 1989. Da hadde jeg en jente på 9 år og også sønnen min ble aktiv her etter hvert, forteller han. Larsen har også jobbet med Nidelv Cup i flere år og også holdt på med håndballeir. Videre har han i mange år vært med i seniorstyret i Øyestad. I tillegg har Larsen vært ansatt i Øyestad som forretningsfører og holdt på med lønninger, regnskap osv. Videre har han skrevet styrereferater. Larsen har vært både trener, oppmann og vært med i valgkomiteen. Lista er med andre ord imponerende rikholdig og lang. For mange er han som nevnt synonymt med billetter og billettsalg i Sparebanken Sør Amfi. Han har vært billettansvarlig i 20 år.
– Det har blitt over 30 år med dugnadsarbeid, tror jeg.
Det blir stille.
–  32 år med dugnadsarbeid er det blitt.  Året rundt, men veldig fint, konstaterer Larsen.

Blir satt pris på
Man kan lure på hva som motiverer en mann til å holde på med så mye dugnadsarbeid opp gjennom årene. Svaret er enkelt.
– Gleden av å se at det man gjør betyr litt i den sammenhengen. Jeg er veldig glad i idrett, ser mye fotball og får mye kontakter den veien også, forklarer han. Larsen føler at det arbeidet som han gjør i klubben blir lagt merke til og satt pris på.
Jeg er en fyr som har vært der i mange år. Folk ser meg, og jeg har mye kontakt med Ole (red.nam: Aasen, administrasjonsleder) og Per Carsten (red. anm. Michelsen, arrangementsansvarlig). De verdsetter den jobben jeg gjør. Øyestad og nå ØIF Arendal har alltid satt pris på de som jobber dugnad og hatt ulike treff. Vi føler oss som en del i det hele. ØIF Arendal er gode til å ta vare på dugnadsarbeidere, mener Larsen.

Innen kultur og idrett så er det ofte mye dugnadsarbeid som står bak, men ifølge Larsen har det ikke vært vanskelig å få folk til å stille opp på dugnad for klubben.
Nei, så lenge det er noe folk brenner for. Da er det greit å få folk til å stille opp. Det har vært veldig greit å jobbe med billetter. Man kommer halvannen time før kamp og det er greie og konkrete arbeidsoppgaver, avslutter Arild E. Larsen.

Sier en av de frivillige bærebjelkene i ØIF Arendal, Arild E. Larsen. Takk for alt du gjør, Arild!