VANT AVGJØRENDE: Rødt kort med rapport, ettmålsseier, full jubel og nok engang kvalifisert! – ØIF Arendal

Øyestad G18 hadde kniven på strupen før søndagens avgjørende kamp mot Nøtterøy. Vinneren ville kvalifisere seg for den landsomfattende Lerøy-serien for 18-åringen. Og drama ble det.

Maguns Tveitdal Olsen og Øyestad G18 vant den avgjørende kampen i Lerøy-kvaliken søndag ettermiddag.

– En god følelse å ta seg videre?
– Ja, absolutt! Vi underpresterer mot lag vi vet vi er bedre enn. Vi skjønte alvoret litt mer idag. Vi skrudde opp to hakk og sikret kvalifisering, oppsummerer Magnus Tveitdal Olsen etter søndagens hyggelige Øyestad-scener i gamle Vestfold.

Klare
Forutsetningene var krystallklare før søndagens avgjørende kvalifiseringskamp mot Nøtterøy for tvillingene Tveitdal Olsen, Arni Bergur Sigurbergsson og Øyestad-guttene i Nøtterøyhallen. Etter lørdagens to tap mot Randesund (33-22) og Halden (22-20) måtte Nøtterøy beseires i egen hall. Det maktet nevnte Øyestad-gutta søndag ettermiddag, men det skjedde ikke uten dramatikk.
Foran 150 tilskuere ledet hjemmelaget 12-10 midtveis i førsteomgangen, men en fin andre halvdel av førsteomgangen sørget for 15-15 til pause. Fem minutter ut i andreomgangen hadde vertene igjen festet grepet (21-18). Øyestad slet særlig med å få has på Nøtterøys 17-målsscorer (!) Markus Tufte Vasbø. Først etter 18 minutters spill i andre omgang gikk Øyestad opp i ledelsen. Ett minutt før full tid hadde Øyestad-guttene seiere i sin hule hånd med 32-29 på tavla, men Nøtterøy ga seg ikke og satt inn to raske mål til ny spenning.
Sett med Nøtterøy-øyne kom aldri den forløsende scoringen og uavgjort som ville sendt Nøtterøy videre til den landsomfattende Lerøy-serien for 18-åringer.
Da det gjenstod ti sekunder fikk Nøtterøys lagleder rødt kort (disk) med påfølgende rapport, ifølge livefeeden til handball.no. Foruten Nøtterøy-trenerens disk ble det delt ut ikke mindre enn tre 2-minutters utvisninger i kampens siste ti sekunder, ifølge live-feeden.
Sigurbergsson, Tveitdal Olsens og Øyestad dro hjem en knepen 32-31 seier og avansement.

Mathias Tveitdal Olsen ble Øyestads mestscorende med ni nettkjenninger i trilleren. Ellers deltok nevnte Magnus Tveitdal Olsen, Ask Lunde Brekka (3), Arni Sigurbergsson (8), Tengel Østerhus Lindheim (6), Edgaras Leknickas, Odin Ausland (6), Tor Emil Vimme, Sebastian L. Simonsen, Trygve G. Naustvoll, Ali Ghsan Obaid og Erik Falk Lorentzen i den avgjørende kampen søndag.

Uansett, Øyestad er igjen kvalfisert for det gode, nasjonale selskap i G18-klassen. Gratulerer!

NB: Halden, Randesund og Øyestad kvalifiserte seg for Lerøy, mens Nøtterøy ble sist i kvalifiseringsgruppa og dermed ikke kvalifisert.