SISTE: 76 mål og stortap foran 7000 tilskuere – ØIF Arendal

SISTE: 76 mål og stortap foran 7000 tilskuere

En bedre ramme med nær 7000 tilskuere i Håkons Hall på Lillehammer kan knapt tenkes, men på banen var det liten tvil om hvem som var best i kveldens kamp mellom Elverum og Barcelona i Champions League.

Børge Lund og Tobias Grøndahl fikk en tung aften på banen, selv om Håkons Hall var kledd for fest utenfor banen. Arkivfoto.

Stjernespekkede Barcelona viste hvorfor de har vunnet Champions League to sesonger på rad. Gjestenes superkant Aleix Gomes satt inn kampens to første mål. De spanske gjestene så seg aldri tilbake og viste propaganda-håndball i den gamle OL-hallen.
Elverum hadde et visst heng på 6-8 (10 minutters spill), men storfavorittene viste hvorfor de var nettopp dette i forkant av matchen. Etter 20 minutters spill sto det 11-18 på tavla. Barcelona gikk til pause med 15-23 til pause.
Etter hvilen fortsatte spanjolene hardkjøret samtidig som Elverum gjorde en hederlig figur fremoveri det offensive spillet. Etter 40 minutters spill sto det 21-31. Etter 50 minutters spill sto det 28-37. Barcelona roet ikke ned tempoet i sluttminuttene og vant til slutt 46-30.

Stig-Tore Moen Nilsen ble Elverums mestscorende med 7 mål. Timothey N’guessan ble Barcelonas mestscorende med 8 mål.

Barcelona står med fire strake seire i gruppe B i Champions League.

Elverum gjester Emil K. Imsgards kommende klubb – ungarske Pick Szeged – 26. oktober. Barcelona er vertskap for Aalborg samme dag.
Aalborg vant forøvrig stort borte mot nettopp Alexandr Blonz og Pick Szeged med solide 41-29. Mikkel Hansen og Sebastian Barthold satt inn ti mål hver for den danske storklubben.

PS: Tidligere ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic var ikke i Elverums tropp i kveldens kamp.