KAN LANDSLAGSDEBUTERE: – Jeg er ganske rolig – ØIF Arendal

KAN LANDSLAGSDEBUTERE: – Jeg er ganske rolig

ØIF Arendals Mario Matic har erfaring fra rekruttlandslaget, men torsdag kveld og – eller – søndag kveld kan han få sin ordentlige landslagsdebut når Norge møter Slovakia og videre Finland i EM-kvalifiseringen.

Mario Matic kan få sin a-landslagsdebut torsdag når Norge møter Slovakia i Larvik i den første EM-kvalifiseringskampen.

– Jeg tenker ikke så mye på hva som skal eller kan skje, men jeg er ganske rolig. Jeg er jo blitt 28 år, sier Mario Matic til oifarendal.no på sedvanlig vis dagen før han skal på sin første a-landslagssamling.
– Jeg har ikke fått snakket med Jonas (Wille, landslagssjef) om min rolle ennå, legger han til.

Ekstreme kvaliteter
Matic, som har vært en del av rekruttlandslaget det siste året, har imponert med godt spill gjennom hele fjorårssesongen og i sesonginnledningen. Landslagssjef Jonas Wille var tydelig om hvorfor Matic er blitt tatt.
– Når man er nysgjerrig, må man søke svar. Derfor er Mario tatt ut slik at vi får testet hans kvaliteter i samarbeid med sidebackene på landslaget. Jeg er veldig nysgjerrig på hvorfan hans ferdigheter og håndballhode vil passe inn, spillet times og hvordan det ser ut på landslaget. Så får vi se hvordan det blir både på treningene og eventuelt i kamp. Det er noe i hans spill som er annerledes og spennende, sa Wille blant annet til oifarendal.no i forbindelse med uttaket.
– Jeg har sett ham mye i klubb, men skal jeg få svar på min nysgjerrighet må han spille med de beste spillerne og matches på internasjonalt nivå. Min erfaring med spilleretyper som Matic, er at de løfter seg i samspill med bedre spillere, sa Wille videre da.

Slovakia og Finland
Håndballgutta møter Slovakia, Finland og Serbia i kvalifiseringen til EM 2024. Slovakia venter i Larvik kommende torsdag (13. oktober). Finland venter på bortebane søndag dager senere.
– To av fire lag går videre, og jeg synes absolutt at vi bør være ett av dem. Slovakia møtte vi i forrige mesterskap og vant på deres hjemmebane. Det er et habilt lag, men absolutt et lag vi skal være gode nok til å slå. Serbia er vel det beste laget på papiret, mens Finland er litt ferske, men har gjort framgang etter at Ola Lindgren tok over. Vi bør være tøffe nok til å si at vi er favoritter i gruppa, sier Wille i et intervju med handball.no.
Matic sier at han ikke vet for mye om verken Slovakia eller Finland.
– En stor del av samlingen vil uansett handle mest om oss selv og hva vi kan og skal gjøre, men vi får tidsnok informasjon og innspill til det taktiske arbeidet, sier Matic.

En gang må være…
Selv om det er Slovakia som står fremst i pannebrasken både til Matic og resten av Håndballgutta frem til torsdag kveld, blir turen til Finland en ny opplevelse for ham. ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen har forøvrig vært teknisk direktør i Slovakias håndballforbund i 2018/2019.
– Jeg har faktisk aldri vært i Finland, ei heller med yngrelandslagene i sin tid.
– Hvordan blir det å komme inn i en relativt etablert landslagsgruppe?
– Jeg kjenner en del fra tidligere og er som sagt blitt 28 år. Derfor bruker jeg ikke mye tid til å tenke på slikt. Det kommer til å gå veldig fint. Så får jeg konsentrere meg om egne oppgaver og gripe de sjansene som eventuelt kommer, mener han.
ØIF Arendals playmaker ble kåret til ØIF Arendals beste spiller i 2021/2022-sesongen. Han har også kommet godt i gang denne høsten.
– Nå skal vi først vinne mot Slovakia til torsdag og Finland søndag. Vi er favoritter i begge kampene, avslutter Mario Matic som kan få sin landslagsdebut for a-landslaget torsdag og, eller søndag.

Jonas Wille samler troppen mandag i Larvik.

PS: Norge skal spille VM i Sverige/Polen i. Norge spiller sine gruppe- og eventuelt mellomspillskamper i Polen. Norge møter forøvrig Serbia til nye kvalik-kamper til EM i mars neste år.