SERIERUNDEN: Elverum med overraskende stortap (!) i Rema 1000-ligaen – ØIF Arendal

SERIERUNDEN: Elverum med overraskende stortap (!) i Rema 1000-ligaen

Kriserammede Halden fornektet seg ikke og vant stort på hjemmebane mot seriefavoritt Elverum i kveldens runde i Rema 1000-ligaen. Runar røk også på et overraskende tap.

Børge Lund, Josip Vidovic og Elverum tapte stort for Halden i Remmenhallen søndag kveld.

Det ville seg ikke for Elverum mot et hardt kjempende Halden i kveldens runde i Rema 1000-ligaen. Halden kjemper som kjent for eksistensen grunnet store økonomiske problemer. Og det er ikke bare utenfor banen haldenserne kjemper. I kveld kjempet de Elverum ut av Remmenhallen.
Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis, men Elverum var oppskriftsmessig i føringen (9-6) etter 20 minutters spill. Til pause hadde Halden tatt igjen to mål av forspranget til 12-13.

Etter hvilen tok det mer enn åtte minutter før Vidovic & co fikk hyll på Haldens sisteskanse Nicolai Neupart. Halden scoret i perioden fire ganger til 16-13. Halden dro deretter stille og rolig fra storfavorittene fra Østerdalen. 16-15 ble til 24-18 (50 minutters spill) og videre inn til seier 30-23.

Foruten Neupart, var som vanlig Truls Erik Grøtta (7 mål), Jonas Jensen (8 mål) og Jørgen Jansrud toneangivende). For Elverum ble Tobias Grøndahl, Christopher Hedberg og Orri F. Thorkelsson toppscorere med tre mål hver.

I Lørenskoghallen tok Fjellhammer en sterk 31-27 seier hjemme mot Runar Sandefjord. Leif Gautestads elever var ubeseiret før kveldens kamp. Det sto 18-18 til pause. Fjellhammer vant til slutt 31-27 etter en sterk andreomgang.
Simen Søgaard og Alexander Mitrovic ble Fjellhammers toppscorere med 8 mål hver. Tidligere ØIF Arendal-spiller Martin Lindell gjorde så godt han kunne med sine ni mål, men det var ikke nok mot Fjellhammer i kveldens serierunde.

I den siste kampen i Rema 1000-ligaen søndag vant Kristiansand 32-26 over Bækkelaget i Oslo. Sørlendingene ledet 15-12 til pause. Bækkelagets Jens Plogstroup ble toppscorer med seks mål for vertene, mens evigunge Victor Skillhammar, Mikkel Sandholm Mortensen og Øyvind Frigstad satt inn seks mål hver for Kristiansand.

Lørdag vant Kolstad på dramatisk vis 30-29 borte mot Drammen. Kolstads Magnus Gullerud utlignet til 29-29 ti sekunder før slutt. En røff Drammen-takling rett etter eget angrep ble belønnet – som rett er – med straffekast motsatt vei. Den satt islandske Sigvaldi Gudjonsson inn til 30-29-seier. Gudjonsson satt for øvrig inn ti mål i kampen. Gøran Sørheim – som legger opp etter sesongen – ble Drammens toppscorer med seks mål i den dramatiske toppkampen.

Kolstad er serieleder etter fem serierunder i Rema 1000-ligaen. Sjekk hele tabellen her.