SISTE: Stor kamp av Jurisic holdt ikke til poeng i toppkampen – ØIF Arendal

SISTE: Stor kamp av Jurisic holdt ikke til poeng i toppkampen

Kristijan Jurisic leverte en solid prestasjon, men det holdt ikke mot serielederen og Simen Lyse i Trondheim i kveld.

Kristijan Jurisic leverte en solid match i Kolstad Arena, men det hjalp ikke på sluttresultatet. Arkivfoto.

1.omgang
ØIF Arendal ledet 7-4 midtveis i førsteomgangen, men hjemmelaget tok grep og overtok ledelsen med 11-9 etter 20 minutters spill. ØIF Arendal hadde få planer om å la hjemmelaget forbli på kommandoposten og Olaf R. Hoffstad og resten av gutta reduserte så 11-11. Simen Lyse satt inn 12-11 sekunder og ledelse før pausesignalet gikk i Trondheim.
Kolstads Torbjørn Bergerud og Janus Smarason (5 mål) og særlig ØIF Arendals Kristijan Jurisic, nevnte Hoffstad (4 mål) og Jørg William Fiala Gjermundnes var blant de mest toneangivende i førsteomgangen i Kolstad Arena.

2.omgang
I begynnelsen av andreomgangen tok Kolstad kommandoen uten at ØIF Arendal klarte å følge opp fremover. 12-11 ble til 18-14 etter 40 minutters spill. Tekniske feil ble straffet hardt av hjemmelaget og på 20-15 valgte Heine E. Jensen å ta en timeout for å legge om til 7 mot 6 spill. Da Magnus Gullerud plukket en retur etter en særdeles sterk redning av Kristijan Jurisic og satt den inn mål til 22-16, så det mørkt ut for våre helter i rødt og sort. Magnus Søndenå satt inn sin første scoring i oppgjøret etter 45 minutter spill til 22-17. Det ga et lite håp om en snuoperasjon i Kolstad Arena. Mathias Larson kjempet inn 22-18 minuttet etter. Da var det Christian Berges tur til å ta timeout.
Mens Janus Smarason var toneangivende i førsteomgang for hjemmelaget, var det særlig Simen Lyse og Kolstads midtforsvar – med Torbjørn Bergerud bakerst – som skapte problemer for Frederik Børm & co etter hvilen.
Minuttet før slutt satt Simen Lyse inn sitt åttende mål for kvelden til 29-24.

Lyse ble Kolstads toppscorer med åtte mål, mens Sander L. Simonsen ble ØIF Arendals mestscorende med samme antall mål.

Kolstad vant til slutt 30-25 og er dermed fortsatt ubeseiret i Rema 1000-ligaen.

PS: Jurisic endte opp med en offisiell redningsprosent på 31 i kveldens toppkamp.

Nettredaksjonen kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden.