SUPPORTERBLOGG: «Vi lever ikke i Disneyland» – ØIF Arendal

SUPPORTERBLOGG: «Vi lever ikke i Disneyland»

Svermerne Ingrid og Kari Sunde er selvsatt på plass i Kolstad Arena i kveld. Og de leverer selvsagt egen kampblogg i anledningen – med mye på hjertet for anledningen…

Kari Sunde i kjent positur på tribunen.

 Meninger og analyser er skribentenes egne. Supporterbloggen er innsendt av Kari Sunde og Ingrid Sunde.

Barte-byen next!
Så skal vi opp å måle krefter med Kolstad. Vi liker Trondheim! Vi har hatt fantastiske turer med herlige folk og denne turen har blitt en av våre favoritter. Det er intet unntak denne gangen. Nytt av året er fremkomstmiddel. Når dette leses har vi lagt bak oss noen timer i bil. Vi pakket med oss nybakte pizza-snurrer, masse kaffe, kake og drikke og satt kurs mot Trondheim fredag kveld. Vi elsker road-trip og med godt selskap i Torill og Cecilie gikk turen som en drøm!
På trondheimsturene er det obligatorisk lunch på Egon, med en liten kald en før litt lading på hotellet. Da er vi klare! Trommer, megafon og tuter er med. Selv om vi forventer at hjemmepublikumet skal overdøve oss, lover vi gutta at vi skal gi ALT i 60 minutter! 

Kolstad har fått mye oppmerksomhet. Det forstår vi godt. Det er ikke dagligdags at en klubb kjøper et landslag. Vi kunne brukt anledningen til å skrive om hva vi tenker om prosessen og Berge sin lobby-virksomhet mens han fremdeles var landslagsjef, men det gidder vi ikke. Vi har allerede poengtert at Berge og oss har ulik oppfatning av definisjonen og uttrykket «å bygge kultur».

Kolstad har utvilsomt ett meget godt lag. Gutta må opp på sitt ypperste nivå for å få med poeng hjem til Arendal. De skal stå mot Smarason, Gudjonsson, Gullerud og ikke minst Hisøy-gutten Magnus Langeland. Langeland har hatt en knallsesong så langt. I tillegg må de klare å score mål på landslagskeeper Bergerud. Det blir hardt, men ikke umulig! 

Kolstad er tippet til å vinne titler allerede denne sesongen. Fra neste sesong bli de suverene når Sagosen, Rød og Johannessen slutter seg til klubben. Noe av det vi elsker med ligaen er spenningen. Med unntak av de siste to sesongene, har det vært spenning hele veien inn mot sesongavslutning. Det mener vi er bra for interessen og for publikum. Vi ønsker overhodet ikke at Kolstad – eller noe annet lag – skal bli herrenes svar på Vipers, hvor seriegullet er avgjort lenge før mars. All honnør til Vipers, men vi vil ha det som i serieavslutningen 2019. Da ble alt avgjort i siste kamp og spilleminutt. 

Vi må benytte sjansen til å gratulere Mario med innkallingen til a-landslaget! Det er stort og det er så utrolig fortjent! Endelig har vi en landslagsjef som faktisk bruker tid og energi på å finne ut hva som rører seg i norsk topphåndball. Vi har fått høre Wille snakke om norsk herrehåndball ved to anledninger allerede, først under vår egen turnering i august og deretter i VIP’en før Runar Sandefjord vs. Kristiansand. Vi har fått ett veldig godt inntrykk. 

Vi synes at Bredeli og Svele fint kunne vært litt mer positive i kommentarene sine om ØIF Arendal, men forelskelse gjør blind sies det. Vi må leve med at kjærligheten fra duoen er det Elverum og Kolstad som får. Det kule med sendingene til TV2 er at vi kan høre dommerne snakke i situasjoner som oppstår. Vi lo godt under Kolstads serieåpning da Gullerud forsøkte å filme seg til straffe. I samtale med dommer Kleven påstod han at han mistet balansen. Kleven stoppet han bestemt og sa: «Du mister ikke balansen, du overspiller, vi lever ikke i Disneyland».
Vi skal følge nøye med og vi håper våre venner Bratseth og Sundet er årvåkne og slår ned på alle forsøk på filming. Det ser bare dumt ut.

Vi kan ikke skryte av store navn som Bergerud, Gullerud, Smarason m.fl, men vi har Simonsen, Søndenå, Matic, Hoffstad, Rannekleiv, Børm, Larson, Gjermundnes, Strupstad og mange flere. Vi ville ikke byttet de mot noen! Vi digger de! Reisegaven fra gjengen vil vente spillerne i garderoben. Vi håper den blir satt pris på. 

«Bli itj nå fæst uten skinnvæst» Vi har ingen skinnvest med, men fest håper vi det blir! GOD KAMP!

Hilsen Kari og Ingrid Sunde