SISTE: Skjøt seg bort i Drammenshallen – ØIF Arendal

SISTE: Skjøt seg bort i Drammenshallen

ØIF Arendal brukte få minutter på å ta igjen og overta ledelsen i andreomgang, men en dårlig periode i andreomgang sendte Drammen forbi. Den ledelsen ga aldri hjemmelaget fra seg i kveldens toppkamp.

Mathias Larson fikk en skikkelig berg-og-dalbane-kamp i kveld. Han viste tidvis storspill før og etter skallingen han ble utsatt ffor av egen uskyldig lagkompis.

Slik var kampen
Det ble blodig og dramatisk i førsteomgangen i Drammenshallen. ØIF Arendal og Olaf R. Hoffstad tok ledelsen 1-0, men deretter fulgte lagene hverandre tett i kveldens toppoppgjør. På stillingen 13-11 til hjemmelaget smalt det bokstavelig talt. Da lå Frederik Børm allerede bak benken og fikk behandling etter et overtråkk. Fredrik Venemyr fikk en dytt av Drammens Viktor Norberg da ØIF Arendal var i angrep. Unggutten skallet uforskyldt – naturligvis vis – ned sin egen lagkompis Mathias Larsen. Venemyr forsvant blodig ut av Drammenshallen og rett til systua på legevakta. Larson måtte telle til tre. ØIF Arendal lyktes ikke å utnytte Drammens utvisninger og hjemmelaget gikk til pause med 17-15.

Etter pause
Etter pause tok det fyr på ny – denne gang på en langt hyggeligere måte. Nevnte Larson var tilbake på banen og markerte seg med et flott skudd da ØIF gikk opp i ledelsen 19-18 etter 34 minutters spill. Etter 36 minutters spill sto det 21-20 til hjemmelaget. Særlig Kristijan Jurisic og Aksel A. Strupstad (to mål) sto frem i begynnelsen av omgangen. Etter 39 minutter sto det 21-21 på tavla. Da hadde Ivan Eres akkurat reddet et Drammen-straffe. I minuttene etter var Kristijan Jurisic og Drammens Andreas B. Myhr kampens førende spillere med redninger på rad og rekke.
Drammen fikk først hyll på bullen og gikk opp i en 23-21 ledelse. Da tok Heine Jensen timeout for å snu kampen. Da fikk ingen umiddelbar effekt. ØIF Arendal slet offensivt og det skulle ta hele syv minutter midtveis i omgangen mellom ØIF Arendals mål nummer 22 og 23. Da hadde Ola Romsaas hamret inn flere skudd til Drammen-ledelsen 25-22.
Kristian Jurisic spilte godt bakerst i denne perioden uten at ØIF Arendal klarte å omsette ballen i mål fremover. Drammen ledet 27-23 etter 54 minutters spill. Jørg William Fiala Gjermundnes redusering til 29-26 ga håp to minutter før full tid, men Drammen svarte sporenstreks til 30-26 sekunder etter.
Det ville seg ikke helt for ØIF Arendal utover i omgangen. Drammen beholdt og økte ledelsen til seier 32-26.
Et av lyspunktene i ØIF Arendal-drakta i kveld var Aksel A. Strupstad. Nykommeren markerte seg med mål syv mål på åtte forsøk og godt forsvarsarbeid i kveldens kamp.

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner på kampen utover kvelden.

PS: Tidligere ØIF Arendal-kaptein Kristian Rammel fikk et hyggelig gjensyn med gamle lagkamerater. Han ble hjemmelagets toppscorer med syv mål.