NORGE: Må skaffe millioner innen 1. oktober – ØIF Arendal

NORGE: Må skaffe millioner innen 1. oktober

Halden har hatt en strålende sesongstart med uavgjort borte mot ØIF Arendal og seier mot Sandnes. Utenfor banen kjemper klubben en knallhard kamp for å overleve.

Truls Erik Grøtta og Halden har imponert mange i flere sesonger og i innledningen av denne sesongen. Nå kjemper klubben for sin eksistens.

– Nå har vi fått mer klarhet i situasjonen, og vi ser at vi mangler millionbeløp ut denne sesongen, sier Erlend Lund i klubbens innsatsgruppe til Halden Arbeiderblad tirsdag.
Lokalavisen i Halden skrev om klubbens økonomiske utfordringer allerede i august.

1.oktober
I dag skriver avisen videre at toppsatsingen innen 1. oktober må ha fått en betydelig respons fra næringsliv, politikere og befolkningen. Det er med andre ord en reell fare for at grensebyen må kaste inn håndkleet om kort tid. Avisen erfarer i artikkelen at beløpet som må være på konto er rundt to millioner. Klubben ønsker ikke å gå ut med et eksakt tall, ifølge avisen.
– Vi jobber med to spor. Det ene er å lage en plan for videre drift for Halden Topphåndball ut denne sesongen og videre. Det andre er at vi trenger penger i millionstørrelsen innen nyttår for å sikre videre drift, sier Lund til Halden Arbeiderblad.
– Hvis vi innen oktober ikke klarer å få den responsen og likviditeten som vi føler at vi trenger, så må utvalget vårt melde tilbake til styret at de sterkt må vurdere om det er forsvarlig å drive videre, sier Lund videre ifølge avisen.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/09/13/siste-til-legevakt-etter-stjernesmell-se-2-omgang/

Halden flytter etter planen inn i nye, flotte Os Arena om litt over ett år. Dermed ligger en flott fremtid i spill for Halden denne høsten. Halden har spilt på øverste nivå siden 2014.

ØIF Arendal oppfordrer alle håndballentusiaster til å støtte opp om Haldens eksistens når muligheter for slike eventuelt foreligger.

Halden møter videre Drammen i Kongstenhallen (Fredrikstad) kommende søndag.