LARSON: – Jeg tenkte mitt etter serieåpningen, men dette gir selvtillitt – ØIF Arendal

LARSON: – Jeg tenkte mitt etter serieåpningen, men dette gir selvtillitt

Danske Mathias Larson ble seriemester med GOG i hjemlandet forrige sesong. Etter Halden-kampen var han langt nede. Det endret seg i Terningen Arena tirsdag kveld.

Mathias Larson var høyt og lavt mot Elverum. Arkivfoto.

– Jeg tenkte det skulle bli vanskelig etter Halden-kampen, særlig når terminlista viste Elverum, Drammen og Kolstad de neste ukene. Denne prestasjonen gjorde godt for selvtilliten. En utrolig deilig seier, sier Larson til oifarendal.no etter tirsdagens målshow og seier 36-34 borte mot Elverum.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/09/06/borsen-mange-solide-men-hvem-fikk-poengene/

Krevende
For Larson var i likhet med resten av ØIF-troppen ekstremt kritisk til lagets prestasjoner i seriepremieren – og desto mer fornøyd etter tirsdagens prestasjon mot seriefavoritten. For dansken fikk vist seg skikkelig frem i beste sendetid. Larson var solid i alle spillets faser – om man ser bort fra et par tekniske feil i sluttminuttene. Da var kampen i realitenen avgjort. Dog, dansken var høyt og lavt, spilte medspillerne fri, serverte strekspillerne og viste frem et tempo som kan bli interessant å følge utover i sesongen. Fire mål på fem forsøk samt en haug med målgivende pasninger ble fasiten for stortalentets del.
– Vi spiller egentlig godt i begge ender av banen. Vi får stoppet dem i forsvar og vi er tålmodige i angrep. Tålmodigheten gjør at vi skaper store sjanser i hvert eneste angrep. Mot Halden bommet vi på skuddene, men idag så traff vi. Jeg synes det ble bra, oppsummerer en godt fornøyd danske.-Supergodt
Larson trekker frem den nevnte relasjonen med 12-målsscorer Søndenå og Matic som forløsende. Trioen fikk spillet til å flyte på en helt annen måte enn mot Halden.
– Det fungerer supergodt. Vi finner gode angrepsåpninger sammen. Om det er meg, eller noen andre som får den ballen i mål spiller ikke så stor rolle. Vi spiller oss til de riktige sjansene. Det er det som betyr noe. Laget gjør samlet en super jobb, mener han.
Men 37 mål kan han ikke love som fast nivå fremover. For Larson er tydelig på at dette kun var sesongens andre offisielle kamp. 20 seriekamper gjenstår og prestasjonene vil variere. Derfor er det ingen grunn til å ta av, selv om tirsdagens kamp bærer bud om gode kvaliteter i årets ØIF-mannskap.
– Nei, det ble 26 mot Halden og 37 idag. Det vil variere, men vi må opp i dette tempoet i de kampene hvor det er nødvendig – slik som idag, slik at ikke motstanderne kan følge oss. Men, det er en lang sesong og det blir ikke så mange mål i hver eneste kamp, avslutter en av kampens store spillere mot Elverum, Mathias Larson.

PS: ØIF Arendal spiller ny kamp borte mot Drammen neste tirsdag. Den kampen blir også overført på TV2 Sport 2.