BREDELI: – De åpner opp Elverum-forsvaret som hermetikk – ØIF Arendal

BREDELI: – De åpner opp Elverum-forsvaret som hermetikk

For første gang siden 2017 vant ØIF Arendal i Terningen Arena i Rema 1000-ligaen. En skrell, erkjenner kaptein og kampens gigant Magnus Søndenå.

Magnus Søndenå hadde en god dag på jobben tirsdag kveld. Akrivfoto.
https://arendal.nth.webcore.no/2022/09/06/70-mal-slo-elverum-i-malshow-tosifret-pa-sondena/

– En liten skrell? spurte TV2 Sports Harald Bredeli kampens store spiller etter kampslutt.
– Ja, det er det jo, svarte og smilte 12-målsscorer Magnus Søndenå.

På skinner
For det var et helt annet ØIF-mannskap som mønstret på i Terningen Arena sammenlignet med prestasjonen på hjemmebane mot Halden i seriepremieren sist helg. Selv om Elverum scoret 34 mål, var likevel forsvarsspillet mer oppofrende, ankomstspillet var mer direkte og tempoet i angrepspillet var av en helt annen karakter i kveldens toppkamp.
– Vi sitter igjen med en litt sånn løsne-følelse. Deilig, sier en fornøyd Magnus Søndenå til oifarendal.no.
Foruten danske nysigneringene Mathias Larsons fartsfylte spill, Dragos Hantarus energi og Aksel A. Strupstads seighet begge veier – var det sist sesongs sterke bidragsytere Søndenå, Mario Matic, forsvarsgeneral Børm og kantkollegene Sander L. Simonsen og Olaf R. Hoffstad som dro lasset foran Kristijan Jurisic bakerst. Det fløt rett og slett strålende i Terningen Arena etter den hakkete åpningen på kampen. Elverum ledet 4-0 etter fire minutter. Deretter overtok ØIF Arendal initiativet i kampen og nevnte Bredeli lot seg begeistre av den moderne, fartsfylte håndballen ØIF Arendal viste frem foran et stadig mer stille Terningen-publikum.
– De åpner opp Elverum-forsvaret som hermetikk, analyserte Harald Bredeli på sitt vis da trioen Larson, Søndenå og Matic for n’te gang åpnet opp Elverum-forsvaret.
Etter kampen erkjente Søndenå at troen på seier i kveldens klassiker var sterkere internt enn eksternt.
– Det var ikke så mange utenfor klubben som forventet at vi skulle ta det her med hjem, gliste Søndenå til tv-kanalen etter målshowet og sikter til skuffelsen ham og spillerne kjente på etter 26-26 hjemme mot Halden sist.

Stolthet
Søndenå sier til oifarendal tirsdag kveld at serieåpningen var skuffende og gikk på stoltheten løs. Derfor ble tirsdagens seier og målshow ekstra viktig for selvtillittskontoen.
– Vi får utteling for det arbeidet vi har har lagt ned. Vi var meget bra i begge ender og vi stresset ikke veldig da vi lå under 4-0 etter noen minutter i åpningen. Slike åpninger jevner seg ofte ut mellom toplag, men det er klart vi er godt fornøyd med denne prestasjonen. Det blir en deiligere busstur hjem, for å si det slik. Dette ble en god tirsdag, sier den ferske ØIF-kapteinen.
Søndenå var naturligvis på godt humør og skrøt – som vanlig – av mannen som kun omtales som «håndballbiblioteket», Mario Matic, til Bredeli etter seieren.
– Hadde du spilt høyreback ved siden av Mario, hadde du også scoret 12 mål idag, svarte Søndenå.
– Nå skal vi kjenne litt på godfølelsen, men sesongen er lang og vi er kun to kamper ut i seriespillet, poengterer og avslutter 12-målscoreren overfor oifarendal.no tirsdag kveld.

Det ble med andre ord god stemning – og 36-34 seier favør ØIF Arendal – i Terningen Arena tirsdag kveld.

NB: ØIF Arendal møter Drammen i Drammenshallen neste tirsdag. Den kampen sendes også på TV2 Sport 2.